Amintiri din avionul groazei de la Roma: «A fost panică generală»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Peste 150 de persoane au văzut moartea cu ochii sâmbătă, în aeronava care îi transporta de la Bucureşti la Roma. Trenul de aterizare al avionului a rămas blocat, iar pilotul s-a văzut nevoit să aterizeze “pe burtă”. Pasagerii, în stare de şoc, au fost evacuaţi pe tobogane.

Airbus-ul A320 al celor de la Wizz Air a decolat fără probleme din Bucureşti cu destinaţia Roma. Pentru pasageri, dar şi pentru cei şase membri ai echipajului, emoţiile au început înainte de aterizarea pe aeroportul Ciampino.

Pentru a preveni un incendiu, pompierii au împrăştiat pe pistă spumă ignifugă

simeon stalpnicul png

Trenul stâng nu s-a deschis, aşa că pilotul italian a solicitat turnului de control să aterizeze pe aeroportul Fiumicino, unde pista era mai lungă. Aici, aeronava a fost adusă la sol într-un echilibru fragil şi a căzut pe aripa stângă care s-a frecat de pista acoperită de pompieri cu spumă ignifugă.

VIDEO Iată cum aterizează forţat la Roma avionul ce a decolat de la Bucureşti. Pasagerii au coborât pe tobogane

"În momentul impactului ne-am ferit capetele. Ieşea fum şi au venit pompierii... A fost o panică generală", a declarat, pentru stirileprotv.ro, Ştefan Condescu, unul dintre pasagerii români din avionul groazei.

Avionul a aterizat pe o aripă, iar pasagerii au fost evacuaţi pe tobogane

simeon stalpnicul png

Ambulanţele, pompierii şi carabinierii au ajuns rapid la faţa locului, dar nu s-a declanşat nici un incendiu în urma impactului cu solul. Potrivit presei italiene, mai mulţi pasageri, în stare de şoc, au avut nevoie de îngrijiri din partea medicilor. Cel care a primit toate laudele a fost pilotul.

Gianluca Rabitti Martini, care a lucrat pentru Alitalia şi are o experienţă de peste 12 mii de ore de zbor, a fost felicitat pentru manevrele prin care a reuşit să aducă aeronava la sol în siguranţă. Potrivit Wizz Air, aparatul avea un an vechime şi a trecut cu bine de ultima revizie tehnică, luna trecută.

image
image
image
image
image
image
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net