Americanii se vaccinează în secret după ce au refuzat serul anti Covid. «Vă rog să nu spuneți nimănui!»

Ultima actualizare:

    Datele sunt valabile la nivelul lunii iulie 2021foto: Shutterstock
Datele sunt valabile la nivelul lunii iulie 2021foto: Shutterstock

Americanii sunt atât de speriați de valul 4 al pandemiei de coronavirus, alimentat de tulpina Delta, încât chiar și persoanele inițial reticente la vaccin cer acum să fie imunizate în secret. Atstfel, mai mulți locuitori statului american Missouri se vaccinează în secret pentru a evita criticile familiilor și prietenilor care se opun vaccinării, după cum a mărturisit un medic în această săptămână pentru CNN, citat de Digi24.

„Au avut o oarecare experiență care le-a cam schimbat părerea în raport cu vaccinul anti-COVID față de părerile prietenilor, colegilor de muncă și membrilor familiei. Acești oameni au decis singuri că trebuie să se vaccineze, după ce au făcut cercetări în privința beneficiilor imunizării și au discutat cu cadre medicale", a declarat Priscilla Frase, doctor și director executiv privind informațiile medicale la Ozarks Healthcare din West Plains din Missouri.

„Dar, chiar dacă au reușit singuri să ia această decizie, aceștia nu au vrut să se confrunte cu presiuni din partea colegilor sau cu critici din partea familiei” a mai spus Priscilla Frase, care a mai precizat că farmacista spitalului unde lucrează i-a mărturisit că mai multe persoane care au venit să se vaccineze au încercat să-și mascheze intenția, spunând: „vă rog, vă rog să nu spuneți nimănui că am primit acest vaccin". 

Doctorul Priscilla Frase a mai declarat pentru CNN că spitalul a acordat intimitate acelor pacienți care au cerut asta pentru a se vaccina, oferindu-le serul anti-covid direct la geamul mașinii lor. 

Majoritatea persoanelor din SUA care mor de COVID-19 nu sunt vaccinate 

Studiile celor trei vaccinuri autorizate în Statele Unite au arătat că acestea nu sunt 100% eficiente, însă oferă totuși o protecție puternică împotriva infecțiilor și a cazurilor severe de îmbolnăvire cu COVID-19. Majoritatea persoanelor spitalizate și care mor din cauza bolii COVID-19 nu sunt vaccinate, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC). 

Citește și:

Directorul OMS: “Pandemia e un test și lumea îl pică”. Ce spune despre a treia doză de vaccin

Avertismentul directorului Moderna: „Vor apărea mai multe variante Covid în următoarele şase luni”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net