America este în haos total! Președintele Donald Trump a fost ascuns în buncăr

Ultima actualizare:

    Peste 2.000 de oameni  au protestat în faţa Casei AlbeFotografii: Gettyimages/Profimedia
Peste 2.000 de oameni au protestat în faţa Casei AlbeFotografii: Gettyimages/Profimedia

Protestele ce au urmat uciderii lui George Floyd, 46 de ani, din data de 25 mai au cuprins întreaga ţară. Peste zece persoane au murit în violenţele stradale, mii de oameni au fost de răniţi şi 4.000 de persoane au fost arestate. De 7 zile, SUA sunt cuprinse de violenţe.

40 de oraşe americane au instituit starea de asediu şi garda naţională patrulează pe străzi. A fost interzis accesul oamenilor pe străzi după ora 23.00. Din cauza violenţelor din faţa Casei Albe, preşedintele american Donald Trump a fost ascuns în buncăr.

Manifestaţia a degenerat  în lupte de stradă
Manifestaţia a degenerat în lupte de stradă

50 de agenţi de pază din cadrul serviciilor secrete au fost răniţi în faţa Casei Albe. Chiara (25 de ani), fiica primarului din New York, Bill de Blasio, a fost arestată alături de alţi 790 de protestatari, duminică noaptea. Biserica Sfântul Ioan din Washington a fost cuprinsă de un incendiu izbucnit în subsol. 

Protestatarii au atacat  forţele de ordine
Protestatarii au atacat forţele de ordine

În Minneapolis, Minnesota, oraşul de unde a pornit valul de proteste, un camion cisternă a fost cât pe ce să intre în plin în mulţimea de protestatari. Şoferul Bogdan Vechirko, de 35 de ani, a fost arestat pentru acte de terorism după ce camerele de supraveghere au arătat că nu a încetinit decât în ultimul moment, punând în pericol viaţa a sute de oameni. El a fost bătut de mulţime înainte de a fi încătuşat. Şoferul are adresa în Otsego, Minnesota, era lucrător independent, îl susţinea pe Donald Trump (în 2019 a făcut o donaţie de 100 de dolari pentru campania electorală) şi făcea adesea curse către Canada. 

Donald Trump  a fost ascuns în  adăpostul  anti-atomic
Donald Trump a fost ascuns în adăpostul anti-atomic

Primarii din cele 130 de oraşe americane cuprinse de furie au făcut apel la manifestanţi să nu se lase antrenaţi în acte de violenţă. Valul de manifestări împotriva rasismului a depăşit graniţele SUA, fiind înregistrate proteste în Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă şi Franţa.

Totul a pornit de la abuzul unui poliţist

Arestarea din 25 mai a lui George Floyd (46 de ani) din Minneapolis, Minnesota, soldată cu decesul acestuia, a dezvăluit furia mulţimilor. Floyd a murit după ce agentul de poliţie Derek Chauvin (44 de ani) i-a presat gâtul cu genunchiul timp de 9 minute. Chauvin a fost pus sub acuzare de omor involuntar încă de vineri, dar asta nu a oprit mulţimea furioasă, care protestează de cinci zile, se luptă cu poliţia şi vandalizează sedii de poliţie şi magazine. Certificatul medico-legal al morţii lui Floyd a indicat că suferea de boli cardiovasculare şi avea dificultăţi de respiraţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net