Ambasadorul rus în Turcia, ucis într-un atac armat în Ankara

Ultima actualizare:

    Ambasadorul Rusiei, rănit în timpul unui atac armatFoto: Twitter
Ambasadorul Rusiei, rănit în timpul unui atac armatFoto: Twitter

Luni, 19 decembrie, ambasadorul Federației Ruse la Ankara, Andrei Karlov, a fost grav rănit după ce în capitala turcă a avut loc un atac armat. Oficialul rus a fost transportat de urgență la spital, dar a murit la scurt timp din cauza rănilor.

Potrivit presei turce, atentatul a avut loc într-o clădire unde s-a organizat o galerie de artă, atacatorul aflându-se cel mai probabil în continuare în interiorul acesteia, informează HotNews.

Alte trei persoane au fost rănite în timpul atacului.

UPDATE: Ambasadorul rus la Ankara, Andrei Karlov, a decedat în urma rănilor grave provocate de împușcături, relatează Reuters. Potrivit agenției de presă Anadolu, atacatorul a fost "neutralizat" la scurt timp după atentat. Alte surse precizează că a fost prins, dar în continuare se cunosc puține informații despre agresor.

Conform CNN, Andrei Karlov susținea un discurs în cadrul ceremoniei de deschidere a unei galerii de artă, când un agresor înarmat a deschis focul asupra lui și a altor trei persoane. Atacatorul s-a îmbăcat astfel încât să nu iasă în evidență și să se infiltreze ușor cât mai aproape de oficialul rus. s-a așezat chiar în spatele ambasadorului și când nimeni nu se aștepta, a scos arma și a deschis focul, împușcându-l din spate. "Nu uitați de Alep, nu uitați de Siria. Până când orașele noastre nu vor fi sigure, nu vă veți bucura de securitate. Numai moartea mă poate lua de aici. Oricine este implicat în această suferință, va plăti", a strigat teroristul, potrivit The Guardian..


    Ambasadorul rus a fost împușcat în timp ce susținea un discursfoto: captură foto/Youtube
Ambasadorul rus a fost împușcat în timp ce susținea un discursfoto: captură foto/Youtube

UPDATE: Ambasadorul rus și alte trei persoane au fost împușcate de un presupus bărbat îmbrăcat într-un costum negru, care înainte de a trage opt focuri de armă, a strigat "Allahu Akbar". Atacatorul a mai pronunțat și câteva cuvinte în limba rusă și a dărâmat mai multe tablouri expuse în galeria de artă, informeă NY Daily News.

Ambasadorul a fost rănit în timp ce susținea un discurs în cadrul unei expoziții de artă în Ankara, potrivit informațiilor oferite de Reuters. Forțele speciale turce au înconjurat în acest moment clădirea.

În imaginea publicată pe Twitter se poate observa un bărbat în costum care ține în mâna stângă un pistol, stând aproape de podiumul galeriei de artă. Alte patru persoane sunt întinse la pământ, una dintre acestea fiind cel mai probabil ambasadorul rus.

Rusia și Turcia sunt implicate în războiul din siria, Kremlinul fiind principalul susținător al regimului lui Bashar al-Assad, oferindu-i acestuia din urmă suport militar pentru a lupta împotriva militanților Statului Islamic și rebelilor.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net