Am scăpat şi de data asta de Apocalipsă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Asteroidul Florence care are o circumferinţă de 4,3 kilometri a trecut la doar 7,08 milioane de kilometri distanţă de Terra în noaptea de vineri spre sâmbătă (8 spre 9 septembrie), informează NASA.

În cazul unui impact cu planeta noastră, viaţa pe Pământ ar fi suferit transformări dramatice. Din cele pate 7,1 miliarde de suflete care populează în prezent Terra ar mai fi supravieţuit doar câteva milioane, iar Pământul ar fi intrat într-o eră nouă de reconfigurare a continentelor, cu o activitate seismică şi vulcanică extrem de intensă. Resursele vitale ale planetei s-ar fi epuizat într-un interval destul de scurt, iar temperaturile ar fi scăzut la un nivel alarmant. Trebuie menţionat că din 1890 nu a mai fost înregistrată o ameninţare atât de mare pentru Terra.

Asteroidul vine la doar o săptămână după ce un alt corp ceresc a fost observat de astronomi apropiindu-se cu o viteză ameţitoare de noi. Specialiştii americani anunţau la 1 septembrie că omenirea trebuie să îşi pregătească „planul de rezervă” în cazul în care un corp ceresc masiv intră pe traiectorie de coliziune cu planeta noastră. Practic, din momentul în care sesizăm pericolul şi până la impact omenirea trebuie să aibă pregătit arsenalul de auto-protejare pentru că în mod inevitabil coliziunea se va produce în mai puţin de cinci zile din momentul observării corpului ceresc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net