«Am plătit 3.400 € pentru o vacanţă de coşmar»

A crezut că se va bucura de o vacanţă de vis, dar n-a fost să fie. Sejurul de 17 zile în America de Sud s-a transformat într-un fiasco total pentru şapte turişti, printre care şi bucureşteanul Radu Zdrafcovici (55 de ani).

Radu Zdrafcovici, medic de profesie, a economisit o mică "avere" pentru o expediţie cum rar ţi-e dat să vezi şi a semnat un contract cu o agenţie de turism, care urma să-i transforme visul în realitate.

Plajele însorite ale Copacabanei, ruinele oraşului incaş Machu Picchu, biserici faimoase şi nu numai. De asta ar fi trebuit să se bucure cei 7 turişti care au achitat 3.400 € pentru vacanţa din America de Sud, organizată între 29 septembrie şi 15 octombrie. Însă, teoria-i una, practica-i alta. Ajunşi la destinaţie, s-au ales cu nervi întinşi la maximum şi nopţi pierdute prin gări.

În preajma hotelului din Rio de Janeiro, în care turiştii au fost cazaţi, mişunau tot felul de infractori

CLIIMA20131204_0117_1.jpg

Radu Zdrafcovici s-a delectat doar câteva ore la ruinele Machu Picchu, după care a îngheţat de frig în gară o noapte întreagă

CLIIMA20131204_0118_1.jpg

Radu Zdrafcovici s-a delectat doar câteva ore la ruinele Machu Picchu, după care a îngheţat de frig în gară o noapte întreagă

"Cei de la J'Info Tours şi-au bătut joc de noi. Deşi intrările la obiective erau incluse în preţul excursiei, am plătit încă 130 $. La Rio de Janeiro ne-au cazat la un hotel, în jurul căruia mişunau tot felul de infractori. Am văzut cu ochii mei cum erau tâlhăriţi oamenii", ne-a spus bărbatul.

După vizita la Machu Picchu, cei şapte turişti au petrecut noaptea-n gară şi au ajuns la hotel abia a doua zi, pentru că agenţia a dorit un tren mai ieftin. Turiştilor li s-a mai promis o plimbare cu un catamaran modern şi scump pe lacul Titicaca, dar s-au ales cu o barcă neîncăpătoare şi fără toaletă.

Turiştii urmau să se plimbe pe Lacul Titicaca într-un superb catamaran, dar au primit în schimb o barcă fără toaletă

CLIIMA20131204_0119_1.jpg

Radu Zdrafcovici s-a delectat doar câteva ore la ruinele Machu Picchu, după care a îngheţat de frig în gară o noapte întreagă

Ghidul turiştilor a ridicat din umeri. Scârbit, bărbatul a făcut la întoarcerea în ţară nenumărate plângeri. "I-am reclamat la ANPC, la Autoritatea Naţională pentru Turism şi la Poliţie", ne-a spus revoltat dr. Zdrafcovici.

Contactată de Click!, directoarea adjunctă a agenţiei, Ana Ruse, a avut un punct de vedere ferm.

"Şi care e problema dacă au stat în gară până la ora 2.00? S-a stricat trenul". Ea ne-a spus că reclamaţia e neîntemeiată şi că acest fapt a fost constat şi de ANPC, care le-a venit în control. Într-adevăr, reprezentanţii "Protecţiei Consumatorului" ne-au confirmat că plângerea doctorului e exagerată, iar agenţia nu a fost amendată.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1