Alte două cutremure au lovit Croația. Bilanțul victimelor: 7 morți și zeci de răniți

cutremur-victime.jpg

În cutremurul din Croația au murit șape persoane
Bilanțul morților se ridică la 7. Printre cei decedați se află și un copil de numai 12 ani
Sursa foto: BBC
Citeste tot despre: 

Alte două cutremure de putere medie - 4,9 și 4,6 - au zguduit Croația miercuri, la o zi după seismul de magnitudine 6,4 care a lovit țara marți și a provocat moartea a cel puțin șapte oameni, dintre care un copil de numai 12 ani.

Eforturile de identificare și salvare a eventualelor victime au continuat și peste noapte, transmite Digi24. Cele mai mari pagube sunt la Petrinja, unde mai multe case au fost fie distruse, fie grav afectate de seism. De asemenea sunt întrerupte alimentarea cu apă și energie electrică.

cutremur-croatia.jpg

Echipele de salvare caută zi și noapte supraviețuitori sub dărâmături
Susa foto: BBC

Sute de soldaţi au fost trimişi la locul dezastrului, unde au ajuns președintele și premierul Croației. Până acum sub dărâmături au fost găsiți șapte morți. Unul dintre ei este un copil de 12 ani. Sunt însă și câteva zeci de răniți. Afectată serios este şi o altă localitate din apropiere, al cărei spital nu mai poate fi folosit din cauza distrugerilor masive. Pompierii au evacuat pacienții și au scos toate echipamentele medicale.

Seismul s-a simţit intens în capitala Zagreb, unde mai multe persoane au fost rănite şi unde a fost afectat sediul Ministerului Apărării.

Unda de șoc a fost resimțită până în Serbia, Bosnia Herţegovina, Austria, Germania sau Cehia. În Slovacia, parlamentul  și-a suspendat ședința din cauza cutremurului, iar o centrală nucleară și-a încetat activitatea ca măsură de precauție. Și România apare pe lista statelor unde a ajuns unda de șoc.

cutremur-harta.png

Hartă cutremur Croația
Orașul Petrinja a fost cel mai afectat de seism
Sursa foto: BBC

Reacţii au venit rapid din partea preşedinţilor Comisiei Europene şi Consiliului European, care s-au declarat pregătiţi să ajute Croaţia. Președintele Klaus Iohannis a declarat că România e pregătită să acorde ajutorul necesar Croației.  

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1