Altă tragedie? Avion cu 54 de oameni la bord, dispărut în Papua

papua_avion.jpg

papua avion
Avionul Trigana Air a pierdut contactul cu turnul de control în zona Papua
Foto: Al Jazeera
Citeste tot despre: 

Un avion indonezian care efectua o cursă internă cu 54 de persoane la bord a dispărut duminică în zona provinciei Papua, din estul Indoneziei, relatează Sky News.

Serviciile de intervenţie au declanşat o operaţiunile de căutare a avionului aparţinând companiei Trigana Air, care efectua o cursă de la Sentani către Oksibil, după ce a fost pierdut contactul cu turnul de control.

La bordul avionului se aflau 44 de pasageri adulţi, cinci copii şi cinci membri ai echipajului.

Aparatul de zbor a decolat la ora locală 15.00 (6.00 ora României) de pe aeroportul Sentani din Jayapura, iar după o jumătate de oră a pierdut legătura cu turnul de control. Presa locală a scris că avionul s-ar fi prăbuşit pe un munte şi că toţi cei aflaţi la bord ar fi murit. Căutările vor începe luni, din cauza întunericului şi a vremii nefavorabile, anunţă CNN.

papua_noua_guinee.jpg

papua noua guinee
Avionul dispărut a decolat de pe aeroprtul Sentani şi se îndrepta spre Oksibil

Trigana Air Service este una dintre numeroasele companii aeriene indoneziene interzise în Uniunea Europeană din motive de securitate.

În decembrie 2014, un avion al companiei AirAsia s-a prăbuşit în timp ce efectua o cursă din Surabaya (Indonesia) către Singapore, provocând moartea celor 162 de persoane de la bord.

Acest incident a determinat autorităţile indoneziene să impună noi reguli pentru a îmbunătăţi siguranţa transporturilor aeriene, scrie Mediafax.

Loading...

Citește și