Alexei Navalnîi a primit o nouă condamnare. Opozantul rus riscă să ajungă într-un lagăr de muncă

Ultima actualizare:

    Alexei Navalnîi este cel mai vocal opozant al lui PutinSursa foto: Adevărul
Alexei Navalnîi este cel mai vocal opozant al lui PutinSursa foto: Adevărul

Opozantul rus Alexei Navalnîi, vizat de mai multe proceduri judiciare, a primit sâmbătă două condamnări şi riscă să ajungă într-un lagăr de muncă, relatează AFP.

Justiţia rusă a confirmat în apel sentinţa de condamnare la închisoare a lui Navalnîi pentru încălcarea unui control judiciar datând din 2014. Judecătorul Dmitri Balaşov a redus cu o lună şi jumătate pedeapsa activistului anticorupţie, în vârstă de 44 de ani, care va trebui să execute o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare şi riscă să fie transferat într-un lagăr de muncă, potrivit AFP.

Tot sâmbătă, Navalnîi a fost condamnat la plata unei amenzi de 850.000 de ruble (aproximativ 9.500 de euro) pentru defăimarea unui veteran din al Doilea Război Mondial.

Opozantul era acuzat de faptul că a difuzat informaţii „mincinoase” şi „injurioase” despre acest veteran, care a apărat, într-un clip de campanie, vara trecură, un referendum prin care Vladimir Putin şi-a consolidat puterea.

Aleksei Navalnîi acuză autorităţile ruse de faptul că vor să-l reducă la tăcere, după ce a supravieţuit unei tentative de asasinare cu un agent neurotoxic de tip noviciok, de care-i consideră vinovaţi pe Vladimir Putin şi FSB-ul.

Arestarea lui Navalnîi la 17 ianuarie, la întoarcerea sa din Germania, unde a primit îngrijiri după otrăvire, a condus la manifestaţii reprimate dur în întreaga Rusie şi la peste 11.000 de arestări, potrivit news.ro.

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net