Alexei Navalnîi a primit o nouă condamnare. Opozantul rus riscă să ajungă într-un lagăr de muncă

alexei-navalnii.jpg

Alexei Navalnîi
Alexei Navalnîi este cel mai vocal opozant al lui Putin
Sursa foto: Adevărul

Opozantul rus Alexei Navalnîi, vizat de mai multe proceduri judiciare, a primit sâmbătă două condamnări şi riscă să ajungă într-un lagăr de muncă, relatează AFP.

Justiţia rusă a confirmat în apel sentinţa de condamnare la închisoare a lui Navalnîi pentru încălcarea unui control judiciar datând din 2014. Judecătorul Dmitri Balaşov a redus cu o lună şi jumătate pedeapsa activistului anticorupţie, în vârstă de 44 de ani, care va trebui să execute o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare şi riscă să fie transferat într-un lagăr de muncă, potrivit AFP.

Alexei Navalnîi, o nouă condamnare

Tot sâmbătă, Navalnîi a fost condamnat la plata unei amenzi de 850.000 de ruble (aproximativ 9.500 de euro) pentru defăimarea unui veteran din al Doilea Război Mondial.

Opozantul era acuzat de faptul că a difuzat informaţii „mincinoase” şi „injurioase” despre acest veteran, care a apărat, într-un clip de campanie, vara trecură, un referendum prin care Vladimir Putin şi-a consolidat puterea.

Aleksei Navalnîi acuză autorităţile ruse de faptul că vor să-l reducă la tăcere, după ce a supravieţuit unei tentative de asasinare cu un agent neurotoxic de tip noviciok, de care-i consideră vinovaţi pe Vladimir Putin şi FSB-ul.

Arestarea lui Navalnîi la 17 ianuarie, la întoarcerea sa din Germania, unde a primit îngrijiri după otrăvire, a condus la manifestaţii reprimate dur în întreaga Rusie şi la peste 11.000 de arestări, potrivit news.ro.

Loading...