Alexei Navalnîi ar putea muri în orice clipă, avertizează medicii lui

Ultima actualizare:

    Alexei Navalnîi a intrat în greva foamei pe 31 martiefoto: AFP
Alexei Navalnîi a intrat în greva foamei pe 31 martiefoto: AFP

Alexei Navalnîi ar putea face stop cardic în orice moment, întrucât starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid, au avertizat medicii săi. Ei au cerut acces imediat pentru a-l putea îngriji.

Alexei Navalnîi a intrat pe 31 martie în greva foamei, pentru a cere acces la tratament medical pentru dureri de spate și amorțelii din picioare și mâini.  Opozantul rus, în vârstă de 44 de ani, este închis din februarie, când a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare. 

Doctorul personal al lui Navalnîi și alți trei medici, inclusiv un cardiolog, au cerut acces imediat, pentru a-l trata, notează guardian.com.  ”Pacientul nostru poate muri în orice clipă”, a declarat medicul Anastassia Vassilieva. Ea a mai adăugat că greva foamei i-a agravat starea.  Nivelul concentraţiei de potasiu în sângele lui Navalnîi a atins un nivel „critic” de 7,1 milimoli pe litru, „ceea ce semnifică încă o dată o funcţie renală alterată şi faptul că grave probleme de ritm cardiac pot surveni dintr-un minut în altul”.

Navalny barely survived a poisoning with the novichok nerve agent in August which he has blamed on the Kremlin. His doctors say his hunger strike may have exacerbated his condition.

Having blood potassium levels higher than 6.0 mmol (millimole) per litre usually requires immediate treatment. Navalny’s were at 7.1, the doctors said. “This means both impaired renal function and that serious heart rhythm problems can happen any minute,” said a statement on Vasilyeva’s Twitter account.

Kira Iarmiş, purtătorul de cuvânt al lui Alexei Navalnîi, a publicat o declaraţie a medicului Alexandre Poloupane, care l-a avut în îngrijire pe Navalnîi: „Este total necesară spitalizarea. Dacă nu va începe tratamentul, el va muri în zilele următoare”.

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net