Alexei Navalnîi află dacă va fi închis pentru trei ani și jumătate. Azi e ziua decisivă

Ultima actualizare:

    Alexei Navalnîi este cel mai vocal opozant al lui PutinSursa foto: Adevărul
Alexei Navalnîi este cel mai vocal opozant al lui PutinSursa foto: Adevărul

Alexei Navalnîi află, marți, dacă va fi închis pentru trei ani și jumătate într-un caz care a stârnit proteste la nivel național și propuneri de noi sancțiuni occidentale pentru Moscova, transmite Reuters, citat de Digi24.

Alexei Navalnîi, cel mai vocal critic al lui Vladimir Putin, a fost arestat în data de 17 ianuarie, la câteva minute după ce a aterizat la Moscova, la întoarcerea din Germania. În ultimele 5 luni Navalnîi a fost tratat într-un spital din Berlin şi s-a recuperat după otrăvirea cu Noviciok, o substanță neurotoxică, de anul trecut, pusă la cale de serviciile secrete. După ce a fost otrăvit, opozantul a susținut că regimul de la Kremlin a comandat asasinarea sa. La rândul său, Kremlinul îl acuză pe Navalnîi că lucrează cu serviciile secrete occidentale, în special cu CIA.

Administrația penitenciarelor de stat din Rusia îl acuză pe Navalnîi că a încălcat termenii unei condamnări anterioare și a cerut ca sentința cu suspendare primită într-un caz de deturnare de fonduri să fie transformată într-una cu executare.

Procuratura rusă a anunțat luni că va cere judecătorilor să aprobe cererea de a comuta pedeapsa cu suspendare împotriva opozantului într-o pedeapsă cu executare. Cu toate acestea, Navalnîi susține că nu s-a prezentat la serviciul penitenciar la sfârșitul anului trecut deoarece era tratat în Germania după otrăvire.


    Poliția rusă a arestat până acum aproximativ 5000 de protestatari simpatizanți ai lui NavalnîiSursa foto: Adevărul
Poliția rusă a arestat până acum aproximativ 5000 de protestatari simpatizanți ai lui NavalnîiSursa foto: Adevărul

Alexei Navalnîi, arestat preventiv pentru 30 de zile

Navalnîi se află în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de încălcarea termenilor sentinţei cu suspendare pentru delapidare, într-un caz despre care el susţine că este o înscenare, dar care i-ar putea aduce o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani şi jumătate.

Peste 5.000 de persoane au fost reţinute în timpul protestelor de duminică. Aceste noi arestări au fost imediat condamnate de SUA, Canada şi de mai multe ţări ale UE. Poliția rusă a început să aresteze persoanele care se adună lângă tribunalul din Moscova unde are loc procesul, până acum fiind ridicate circa 20 de persoane, transmite Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Ce este noviciok, substanța cu care a fost otrăvit Aleksei Navalnîi. Pentru cine a mai fost folosită

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net