Alertă la Londra! O mașină a lovit un grup de pietoni

Ultima actualizare:

    Un bărbat a fost arestatFoto: AFP
Un bărbat a fost arestatFoto: AFP

O persoană și-a pierdut viața și alte opt au fost rănite după ce o mașină a lovit un grup de pietoni în apropiere de o moschee din Londra, în ceea ce poliția a descris drept „un incident major”. Potrivit presei locale, un bărbat a ieșit din vehicul și a înjunghiat cel puțin o persoană.

UPDATE: mașina pare să fi intrat în plin în grupul de pietoni cu o viteză de 50 km/h. Străzile erau aglomerate deoarece atacul a avut loc la o oră de vârf, imediat după rugăciunea de după-amiază ale musulmanilor din moscheea care se află în Finsbury Park, precizează The Guardian.

Potrivit relatărilor martorilor și polițiștilor, suspectul este un bărbat alb, în vârstă de 48 de ani. Polițoștii l-au arestat, însă anumiți martori susțin că din duba care a lovit pietonii au mai coborât și alte două persoane. Totuși, poliția a confirmat că nu au fost identificați și alți atacatori.

Autoritățile au confirmat că o persoană a murit și alte opt au fost rănite. Un bărbat, despre care se crede că ar fi șoferul, a fost arestat  în urma coliziunii din apropiere de Moscheea Finsbury Park, aflată pe strada Seven Sisters, relatează Digi24.

Ofiţerii au fost chemaţi să intervină în jurul orei locale 0.20 (2.20 ora României) şi se află încă la faţa locului. Primarul Londrei, Sadiq Khan, a confirmat că serviciile de urgenţă intervin la un "incident major" în zona Finsbury Park. 

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net