Aleksei Navalnîi a intrat în greva foamei. Numai așa ar putea fi consultat de un medic

Ultima actualizare:

    Alexei Navalnîi a afirmat că are probleme de sănătate dar nu primește dreptul la îngrijiri medicale Sursa foto: Politico.eu
Alexei Navalnîi a afirmat că are probleme de sănătate dar nu primește dreptul la îngrijiri medicale Sursa foto: Politico.eu

Aleksei Navalnîi, opozantul politic rus încarcerat în Colonia penitenciară numărul doi de la Pokrov, la 100 de kilometri de Moscova, a intrat în greva foamei. El a denunţat lipsa unui acces la îngrijiri medicale şi o „tortură” prin privare de somn.

„Intru în greva foamei, pentru a cere aplicarea legii şi pentru ca să se lase un medic să vină să mă vadă”, anunţă, într-un mesaj postat pe Instagram, Aleksei Navalnîi, care suferă din cauza unor dureri de spate şi picioare.

Aleksei Navalnîi s-a declarat săptămâna trecută victima unei torturi prin privare de somn şi anunţa că suferă de probleme de sănătate. El a anunţat la începutul acestei săptămâni că a fost plasat la izolare.

În februarie, el a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru o afacere de fraudă care datează din 2014 şi despre care el însuşi, ONG-uri şi numeroase capitale occidentale susţin că este una politică.

Săptămâna trecută, apropiaţii săi au spus că se tem că sănătatea sa se va deteriora în detenţie, opozantul plângându-se de dureri la spate şi la piciorul drept. Administraţia penitenciară a estimat la rândul său că starea sa de sănătate este “satisfăcătoare”.

Opozantul rus, victima unei torturi prin privare de somn

Miercuri, Aleksei Navalnîi a afirmat că are dureri şi la piciorul stâng. “Nu mai simt părţi din piciorul meu drept şi acum din piciorul stâng”, a scris el.

El a reafirmat, de asemenea, că este victima “unei torturi prin privare de somn”, dând asigurări că e trezit “de opt ori pe noapte” cu prilejul controalelor gardienilor, scrie news.ro.

Luni, Aleksei Navalnîi a afirmat pe Instagram că a primit mai multe avertismente de la momentul încarcerării sale, ceea ce îl expune la o posibilă trimitere la izolare.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net