Aleksei Navalnîi acuză condițiile mizere din închisoare: "Nu credeam că se poate construi un lagăr de concentrare"

Ultima actualizare:

    Aleksei Navalnîi a vorbit despre condițiile mizere din închisoare Sursă foto: Profimedia
Aleksei Navalnîi a vorbit despre condițiile mizere din închisoare Sursă foto: Profimedia

Opozantul principal al lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi va petrece următorii trei ani în închisoare. El este activ pe rețelele de socializare, iar luni a publicat un mesaj îngrijorător în care a mărturisit că se simte precum într-un lagăr de concentrare.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a anunţat luni, într-un mesaj pe Instagram, că a fost încarcerat într-un „lagăr de concentrare”.

„Trebuie să recunosc că sistemul carceral rusesc a reuşit să mă surprindă”, se arată pe pagina de Instagram a principalului opozant al regimului Putin. „Nu credeam că se poate construi un lagăr de concentrare la 100 de kilometri de Moscova”, denunţă Navalnîi, care ispăşeşte o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare în Colonia Penitenciară 2, situată la periferia orăşelului Pokrov. După două săptămâni de carantină, Aleksei Navalnîi, 44 de ani, a fost transferat în acest weekend în închisoarea pe care autorităţile o prezintă drept un loc sigur pentru viaţa opozantului, informează Adevărul. 

Piotr Kurianov, avocat la ONG-ul Fundaţia pentru Apărarea Drepturilor Prizonierilor, a declarat că a fost şocat când a aflat unde îşi va petrece Navalnîi restul de doi ani şi jumătate de închisoare.

„Nu se respectă nicio lege acolo. Te vor distruge. Lucruri cumplite se întâmplă acolo de foarte multă vreme, iar unele dintre au fost dezvăluite de Vladimir Pereverzin, în urmă cu 10 ani”, a spus Kurianov, referindu-se la fostul manager al companiei petroliere Yukos care, la fel ca şeful său, Mihail Hodorkovski, a fost urmărit penal pentru acuzaţii de corupţie şi a petrecut şapte ani după gratii.

Află mai multe despre Aleksei Navalnîi și motivul pentru care a fost încarcerat accesând Adevărul 

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net