Alegeri prezidențiale Franța 2017: Emmanuel Macron, cel mai tânăr preşedinte al Republicii

Ultima actualizare:

    Alegeri prezidențiale Franța 2017: Lupta se dă între Emmanuel Macron și Marine Le Penfoto: Hepta/Colaj Click!
Alegeri prezidențiale Franța 2017: Lupta se dă între Emmanuel Macron și Marine Le Penfoto: Hepta/Colaj Click!

Alegeri prezidențiale în Franța 2017. Duminică, 7 mai, aproape 47 de milioane de francezi au fost așteptați la cele 69.245 de secții din țară și din străinătate, pentru a-și vota candidatul preferat. Au avut de ales între cel de centru, Emmanuel Macron, care pleacă din postura de favorit, și candidata de extremă dreaptă, Marine Le Pen.

UPDATE 21.20: Conform Digi24, Marine Le Pen l-ar fi sunat pe Emmanuel Macron să-și recunoască înfrângerea și să-l felicite pentru rezultatul voturilor. 

UPDATE 21.15: Potrivit exit-poll-urilor realizate de Kantar Sofres-Onepoint, Macron ar fi câștigat cursa politică cu 65,5% din voturi, în timp ce adversara sa, Marine Le Pen, ar fi obținut numai 34,5% din voturi.

UPDATE 21.00: Primele exit-poll-uri îl dau câștigător pe Emmanuel Macron, cu 65,099% din voturi. Susținătorii politicianului s-au strâns în număr mare în curtea muzeului Luvru, unde așteaptă discursul acestuia. 

UPDATE 18.20: Conform sondajelor realizate de către patru institute de sondare a opiniei publice la ieșirea de la urne, Emmanuel Macron conduce cursa pentru președinție. Acesta ar fi strâns între 62 și 67% dintre voturile alegătorilor. Până la ora locală 17.00 (ora 18.00 a României), prezența la vot a fost de  65,3%.

Live BFMTV de BFMTV

UPDATE 15.54: Conform unor prime rezultate preliminare, Emmanuel Macron conduce în alegerile prezidenţiale în teritoriile franceze de peste mări şi în cele din America de Nord, informează Tribune de Geneve, conform adevarul.ro.  

Rezultatele în teritoriile de peste mări :  

  • Saint-Pierre-et-Miquelon : Macron 63,3%, Le Pen 36,7%
  • Saint-Barthélemy : Macron 58,4%, Le Pen 41,6%
  • Saint-Martin : Macron 67,6%, Le Pen 32,4%
  • Guadeloupe : Macron 75,1% , Le Pen 24,9%
  • Martinique : Macron 77,5, Le Pen 22,5%
  • Guyane : Macron 65%, Le Pen 35%  

America de Nord  

Statele Unite :   

  • New-York : Macron 94,7%, Le Pen 5,3%
  • Chicago / Midwest : Macron 92%, Le Pen 8%
  • Boston : Macron 95,7%, Le Pen 4,3%  

Canada :   

  • Ottawa şi Montréal : Macron 90%, Le Pen 10% 

UPDATE ora 15:00: Alertă de securitate la Luvru. Poliția a evacuat esplanada muzeului.

UPDATE ora 13.00: Până la această oră, rata de participare la vot este de 28,23%.

UPDATE ora 12.02: Macron a votat la o secție din nordul Franței. Este creditat cu 61-63% din voturi. Și Marine Le Pen a votat tot în nordul țării.

Secțiile de votare s-au deschis la ora 8.00 (ora 9.00 a României, n.r.), și se vor închide la ora locală 19.00 (20.00 ora României). Potrivit news.ro, în marile orașe din Franța, unele secții de votare vor rămâne deschise până la ora locală 20.00. Până la acea oră nu vor fi date niciun fel de rezultate parțiale publicului, căci legislația franceză impune amenzi usturătoare pentru orice persoană sau organizație care ar da date înainte de cele oficiale.

Alegeri prezidențiale Franța 2017: Ultimele zile au fost dificile pentru candidați

Înainte de închiderea oficială a campaniilor electorale, atât Marine Le Pen, cât și Emmanuel Macron au fost ținta unor atacuri. Candidata de extremă dreapta a fost atacată cu ouă, în timpul unui miting, când protestatarii au strigat "Afară cu fasciștii!". În cazul contracandidatului ei, o colecție de documente au apărut vineri seară, 5 mai, în mediul online. Oficialii campaniei lui Macron au precizat că printre documentele veridice, sustrase prin piratarea mailurilor de campanie, se află și informații false, menite să îl discrediteze pe candidat.  Este vorba despre difuzarea pe rețele sociale a unor „informații "interne” de campanie, cum ar fi mesaje electronice sau documente contabile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net