Alegeri parlamentare Franța. Macron învingător încă o dată prin partidul său, cu 32%

Ultima actualizare:

    Partidul lui Macron a câștigat alegerilefoto: Getty
Partidul lui Macron a câștigat alegerilefoto: Getty

Votul pentru alegerea celor 577 de membri ai casei inferioare a fost în favoarea La Republique En Marche, după ce formațiunea de centru-stânga a obținut peste 30% din voturile exprimate în Hexagon.

Alegătorii francezi și-au aruncat buletinul de vot în favoarea noului președinte francez, Emanuel Macron, care promite să realizeze noi reforme economice și de avengură. Alegerile parlamentare au venit la cinci săptămâni de când, un fost bancher de 39 de ani, cu puțină experiență politică, a primit încrederea și votul francezilor, fiind desemnat cel mai tânăr președinte din istoria Franței.

Potrivit unor exit-poll-uri prezentate de televiziunea belgiană RTBF, La Republique En Marche a ieșit victorioasă în primul tur al alegerilor cu 32%. Les Republicains au reuşit să se claseze pe a doua poziţie, după ce au strâns 19-20% din voturile exprimate în primul tur al alegerilor, fiind urmaţi cu 17% din sufragii de către reprezentanţii Frontului Naţional, citează Digi 24.

Aşa cum sugerau sondajele, socialiştii au încasat o nouă lovitură grea, după ce au reuşit să strângă doar 7-8% din voturile exprimate în Franţa.  Potrivit unui sondaj la ieșirea de urne citat de Le Monde, partidul lui Macron are 32,2%. Republicanii au obținut 21,5% din voturi, Frontul Național - 14%, iar socialiștii - 13,2%.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net