Alegeri în Franța: Macron se apropie de extremista Le Pen în sondaje

emmanuel_macron.jpg

emmanuel macron alegeri parlamentare franta
Scrutinul a fost marcat de un absenteism record
Foto: Getty

Cele mai noi sondaje de opinie sugerează că Emmanuel macron se apropie de Marie Le Pen în intențiile de vot în primul tur al alegerilor prezidențiale și se desprinde de François Fillon.

Potrivit unui sondaj realizat de Kantar Sofres Onepoint, cu 25% din intențiile de vot, cantidatul En marche! obține un avans de patru puncte procentuale față de precedentul sondaj de la sfârșitul lui ianuarie și o prinde din urmă pe președinta Frontului Național (FN, extremă dreapta), care se află în continuare pe primul loc cu 27%.

Ancheta a fost realizată la o zi după anunţarea alianţei dintre François Bayrou şi Emmanuel Macron, în contextul în care ecologistul Yannick Jadot a ales să-l susţină pe Benoit Hamon, conform Digi24.

marine_le_pen.jpg

marine le pen
Candidata de extremă-dreapta, Marine Le Pen, este în fruntea sondajelor
Foto: Getty

 

Afectat de scandaluri, François Fillon, cu 20% din intenţiile de vot, se distanţează în primul tur, cu două puncte procentuale mai puţin decât luna trecută.

Intenţiile de vot nu constituie o previziune a rezultatului scrutinului. Ele dau un indiciu despre starea raportului de forţe şi dinamicile din ziua realizării sondajului.

Loading...

Citește și

  • marine le pen

    Uniunea Europeană urmează să traverseze și anul acesta un moment important și anume alegerile prezidențiale din Franța, care vor avea loc în luna aprilie. Potrivit ultimelor sondaje, Marine Le Pen are momentan cele mai mari șanse de a câștiga alegerile.

  • julie gayet francois hollande logodna

    Președintele Franței, Francois Hollande (62 de ani), care tocmai se află în prima sa vizită în România, s-ar fi logodit în secret cu actrița Julie Gayet (44 de ani). Cel puțin așa susține site-ul francez legossip.net, care prezintă o fotografie în care Gayet poartă un inel pe deget.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1