Trei cazuri de coronavirus confirmate în Spania. Ultimul, în Tenerife

coronavirus_italia_2.jpg

Două regiuni Lombardia și Veneto din Italia au fost blocate din cauza epidemiei
Autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean român
foto:EPA

Nu doar Italia este în aceste zile în mijlocul unor discuții intermiabile despre rapiditatea cu care se propagă coronavirusul. Al treilea caz de îmbolnăvire cu temutul virus a fost confirmat în Spania, în Tenerife. Este vorba despre un turist italian, medic de profesie, care s-a prezentat singur la spital.

Autoritățile medicale din Insulele Canare au confirmat un caz pozitiv de coronavirus. Este vorba tot de un turist italian, originar din Lombardia, regiunea cu cele mai multe cazuri din această țară. Pacientul este internat într-un spital din sudul Tenerife, este izolat și sub control sanitar. 

Cel infectat, medic de profesie, potrivit Agenției Efe citată de El Pais, a cerut să fie supus testelor de virus, deoarece avea simptome.

Acesta este al treilea pacient cu coronavirus localizat în Spania, dar celelalte două persoane, ale căror cazuri au fost depistate în două episoade separate în La Gomera (Insulele Canare) și Mallorca (Insulele Baleare), au fost deja externate.

Primul caz de coronavirus, confirmat în Spania la 1 februarie

Ministerul Sănătății Guvernului Insulelor Canare a activat protocolul stabilit de coronavirus după ce a confirmat că cetățeanul italian a avut rezultat pozitiv pentru un prim test de coronavirus efectuat luni după-amiază la Spitalul Universitar Nuestra Señora de La Candelaria, din Santa Cruz de Tenerife.

Primul caz de coronavirus detectat în Spania a fost confirmat pe 1 februarie pe insula La Gomera, tot în arhipelagul Canare. Pacientul era un cetățean german care a luat contact în Bavaria cu un colaborator care, la rândul său, a fost infectat de un angajat care a contractat virusul în Wuhan. Cetățeanul a fost izolat la Spitalul Nuestra Señora de Guadalupe din insula La Gomera.

În Palma de Mallorca, cel de-al doilea caz a fost confirmat l 10 februarie. Cel infectat a fost un cetățean britanic care s-a îmbolnăvit în Alpi și a fost izolat în spitalul Son Espases, cu un diagnostic ușor. Bărbatul locuiește în Mallorca împreună cu familia și s-a întors pe 29 ianuarie dintr-o excursie de schi în Alpii francezi, timp în care a menținut un contact strâns cu un grup.

Loading...

Citește și

  • Copiii poartă măști chirurgicale ca protecție împotriva coronavirusului

    Coronavirusul ucide sute de oameni în fiecare zi. Însă cea mai mare rată a deceselor se întâlnește la persoanele în vârstă și pe cei care au comorbidități. Se pare însă că virusul ucigaș îi ocolește pe copii. Specialiștii încearscă să elucideze misterul acesta, care ar putea să îi ajute în combaterea bolii.

  • Coronavirusul este la porţile României

    Suntem în plină epidemie de gripă, iar acum, un alt dușman de temut ne pândește. Covid -19 a ajuns să fie inamicul Numărul 1pentru români. Panica a cuprins deopotrivă autorități și populație și singurul subiect de discuție al tuturor este ”România Coronavirus”. Medicii se așteaptă să apară și la noi imbolnăviri dar ne transmit că situația este sub control.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1