Al doilea val de COVID-19 paralizează Europa. Italia se închide după ora 21.00, Parisul, în carantină totală

Ultima actualizare:

Cele mai sumbre previziuni privind pandemia se adeveresc! Mai multe țări din Europa au impus măsuri dure pentru a limita efectele celui de-al doilea val de COVID-19.

Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat că începând de luni, 19 octombrie, Italia intră iar în cod roşu de epidemie. Restaurantele se închid, întreaga populaţie va rămâne în case după ora 21.00 şi barurile cu terase vor rămâne deschise până la ora 18.00. Italia a înregistrat sâmbătă 10.935 de noi infectări, iar duminică, alte 11.705. Guvernul italian cere companiilor să îşi ţină angajaţii acasă, a anulat evenimentele locale şi partidele sportive la nivel de amatori.


    Foto: EPA - EFE
Foto: EPA - EFE

Franţa a înregistrat sâmbătă 32.427 de noi cazuri de COVID-19 şi în nouă oraşe mari, printre care şi Parisul, restaurantele, cinematografele, barurile şi alte astfel de localuri au fost închise. Toate magazinele se închid la 21.00 şi localnicii sunt obligaţi să rămână în case. Poliţia şi-a suplimentat efectivele cu 12.000 de agenţi pentru patrulele de noapte. E interzis accesul pe stradă după 23.00. În Marea Britanie, în oraşe precum Londra şi York, autorităţile vor să introducă măsuri mai stricte printre care închiderea barurilor şi interzicerea socializării în grupuri mai mari de şase persoane. Irlanda de Nord închide şcolile, barurile, restaurantele şi lasă deschise doar firmele de livrări la domiciliu pentru o perioadă de patru săptămâni.

Tot mai multe țări impun purtarea măștii pe stradă


    Foto: EPA - EFE
Foto: EPA - EFE

Elveţia a impus purtatul măştii atât în spaţiile deschise cât şi închise de luni, 19 octombrie şi a interzis adunările mai mari de 15 persoane. Germania se pregăteşte de un scenariu pesimist după ce sâmbătă au fost înregistrate 7.830 noi cazuri. Cehia este în alertă maximă şi a înregistrat 11.105 de noi cazuri vineri, depăşind pentru prima oară pragul psihologic de 10.000. În Slovacia au fost achiziţionate 13 milioane de teste de antigen rapide şi vor fi deschise 6.000 de centre de testare.

OMS: «Al doilea val va duce la un blocaj al sistemelor sanitare»

OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) a avertizat că ”al doilea val va duce la un blocaj al sistemelor sanitare în mai multe ţări europene”. Printre personalităţile europene ameninţate de COVID-19 menţionăm faptul că 11 membri ai Gărzii Elveţiene de la Vatican au fost declaraţi pozitivi la testul pentru COVID-19 şi Papa Francisc este ţinut în izolare pentru a nu se contamina. Ministrul austriac de Externe Alexander Schallenberg a intrat şi el în izolare după ce a fost testat pozitiv, iar preşedintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier aşteaptă rezultatul testului, în izolare.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net