„Al Cincilea Membru Beatles” a murit la vârsta de 90 de ani

Ultima actualizare:

    A fost supranumit "Al Cincilea Membru Beatles" datorită contribuției sale la succesul trupeiFoto Getty
A fost supranumit "Al Cincilea Membru Beatles" datorită contribuției sale la succesul trupeiFoto Getty

Cântărețul britanic, Ringo Starr, a anunțat pe o rețea de socializare că producătorul de înregistrare al celebrei trupe Beatles a decedat la vârsta de 90 de ani. Acesta fusese supranumit „Al Cincilea Membru Beatles” și a fost cel care a ajutat trupa muzicală să obțină un succes răsunător la nivel mondial în anii 1960.

Sir George Martin, producătorul de înregistrare al trupei Beatles a decedat pe 9 martie la vârsta de 90 de ani, relatează Metro.co.uk. Datorită contribuției pe care a avut-o, Martin a fost supranumit cel de-al „Cincilea Membru Beatles”. În anii 1960 a fost cel care a ajutat trupa să devină cunoscută prin melodiile sale la nivel global. Cântărețul britanic Ringo Starr a publicat anunțul decesului lui George Martin pe pagina sa de Twitter.

Sir George Martin
Sir George Martin

George Martin a fost cel care practic a creat formația Beatles. Nu doar că le-a oferit membrilor trupei contractul de înregistrare, dar a fost și cel care le-a oferit o anumită viziune despre viață și au înregistrat împreună piesele care i-au făcut celebri. Martin i-a lansat în lumea muzicii pe membrii trupei Beatles în anul 1962, vâzănd ceva special la acei tineri care urmau să aibă o carieră strălucită. Atunci a început parteneriatul cu una dintre cele mai celebre formații muzicale din lume.

George Martin (jos) și trupa Beatles
George Martin (jos) și trupa Beatles

George Martin s-a căsătorit cu prima soție, Sheena, la vârsta de 22 de ani, având doi copii cu aceasta. Prima dată a lucrat la biblioteca muzicală de la BBC. De aici, acesta a obținut un post de asistent la studioul de înregistrare Parlophone, o divizie a EMI, urmând ca în 1955 să devină directorul executiv al studioului. De aici avea să îi lanseze în lumea muzicii pe celebrii Beatles.

Apreciaza cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe

informații interesante!

image
image
image
image
image
image
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net