„Ajutați-ne, ne mor copiii!” Situația refugiaților devine critică

ap_168817697002.jpg

copii imigranti
Copiii imigranților încep să se îmbolnăvească grav
Foto AP

Numeroase familii de imigranți sunt încă blocate la granița Greciei după ce Macedonia a decis să își închidă frontierele. Situația refugiaților devine tot mai dificilă cu fiecare zi care trece. Copiii au început să se îmbolnăvească, infecțiile și alte boli se răspândesc rapid în tabăra imigranților, punându-le în pericol viața.

Tabăra unde sunt „cazați” imigranții de la granița Greciei a fost scăldată în noroaie din cauza ploilor abundente din aceste zile, relatează Daily Mail. Cel mai dificil de suportat este în cazul copiilor, care au început să se îmbolnăvească. Cei mai mulți au febră și diaree, iar starea lor se înrăutățește.

ap_530356117128.jpg

imigranti copii
Tabăra unde sunt „cazați” imigranții de la granița Greciei a fost scăldată în noroaie din cauza ploilor
Foto AP

În jur de 14.000 de refugiați se află în tabăra din orașul grecesc Idomeni, la granița cu Macedonia. Aceasta din urmă a închis frontierele, blocând accesul imigranților. De cealaltă parte, nici Grecia nu îi poate primi pe refugiați și nici condiții prea bune nu le pot oferi.

Vremea umedă și rece îi îmbolnăvește în special pe copii și favorizează răspândirea infecțiilor. Foarte mulți imigranți suferă de probleme respiratorii, iar pentru a se încălzi, aceștia ard diverse materiale din lemn, plastic, pungi și haine vechi.

ap_638394051264.jpg

imigranti copii
Pentru a se încălzi, imigranții ard diverse materiale din lemn, plastic, pungi și haine vechi
Foto AP

„Copiii noștri mor. Este apă peste tot, chiar și sub corturi. Până la urmă bombele din Siria se prezintă mai bine decât această mizerie. Nu suntem animale”, și-a exprimat nemulțumirea un student sirian din Aleppo, în vârstă de 23 de ani.

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Loading...

Citește și

  • imigranti granita macedonia

    Valurile de imigranți continuă să bată la porțile țărilor europene, însă puține dintre acestea sunt dispuse să îi primească. De teama lor, autoritățile au început să ia măsuri drastice. Criza imigranților a determinat Macedonia să recurgă la metode inumane pentru a împiedica refugiații aflați la granița cu Grecia să intre în țară.

  • imigranti refugiati europa

    Analizând contextul internațional actual, reprezentanții Uniunii Europene se așteaptă ca anul acesta, în Europa să pătrundă încă un milion de imigranți. Principala cauză a acestui masiv aflux de refugiați este războiul din Siria, iar gardurile nu vor putea stopa afluxul imigraționist.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1