Agenţia Statelor Unite pentru Medicamente: Nu a fost găsită o legătură între formarea de cheaguri de sânge şi injecţia cu vaccinul Johnson & Johnson

Ultima actualizare:

    Trei cazuri de formare de cheaguri de sânge au apărut în SUA după vaccinarea cu serul Johnson & Johnsonfoto: AFP
Trei cazuri de formare de cheaguri de sânge au apărut în SUA după vaccinarea cu serul Johnson & Johnsonfoto: AFP

Agenţia Statelor Unite pentru Medicamente (FDA) a declarat că nu a fost stabilită o legătură de cauzalitate între formarea de cheaguri de sânge şi injecţia cu vaccinul contra Covid-19 de la Johnson & Johnson, precizând că analizează cazuri în SUA, scrie AFP.

"FDA este la curent cu informaţiile din Statele Unite despre evenimentele trombo-embolice grave, adesea asociate cu trombocitopenie (nivel scăzut de trombocite în sânge), care s-au produs la câteva persoane după ce au primit vaccinul contra Covid-19 de la Janssen", a declarat reglementatorul american în comunicatul către AFP, citând numele filialei europene a Johnson & Johnson.

"Pentru moment, nu am găsit o legătură de cauzalitate cu vaccinarea şi continuăm ancheta noastră şi evaluarea acestor cazuri", a adăugat Agenţia. "Vom informa publicul pe măsură ce vom afla mai multe", a asigurat aceasta. 

Trei cazuri de formare de cheaguri de sânge, apărute în SUA

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a indicat vineri că analizează legături între vaccinul de la J&J şi cazurile de tromboze. 

"Un caz a apărat în timpul unui studiu clinic şi trei în cadrul vaccinării în Statele Unite. Unul dintre ele a fost mortal", a adăugat EMA.

FDA a declarat că este "la curent cu informaţiile EMA", care se "bazează" pe informaţii pe care agenţia amerciană le-a furnizat, "primite în timpul folosirii după autorizarea vaccinului contra Covid-19 de la Janssen" în Statele Unite.  

Vaccinul cu doză unică de la Johnson & Johnson a fost autorizat de urgenţă în Statele Unite la sfârşitul lui februarie, după cele cu două doze de la Pfizer/ BioNTech şi Moderna.

Totodată, autoritatea de reglementare europeană a aprobat vaccinul de la Johnson & Johnson şi folosirea lui trebuie să înceapă în ţările din Uniunea Europeană în aprilie. 

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net