A aflat că are cancer de prostată după ce a făcut un test de sarcină

Ultima actualizare:

    Byron Geldard a devenit ambasador al Institutului de Cancer al Adolescentuluifoto: Arhivă personală
Byron Geldard a devenit ambasador al Institutului de Cancer al Adolescentuluifoto: Arhivă personală

Un tânăr din Marea Britanie a aflat că suferă de o boală gravă, în urma unei analize mai puțin obișnuite pentru astfel de cazuri.

Byron Geldard, în vârstă de 19 ani, s-a întors din vacanța de vară cu o durere abdominală puternică, așa că a mers la medic, informează Mirror.

"Deoarece mergeam la sală în aceeași perioadă, medicul a spus că sufăr de dureri musculare. Dar când am făcut o ecografie la spital am aflat că am o tumoare foarte mare, care se răspândea la plămâni. Mi s-a spus că este cancer, dar nu erau siguri ce tip și că probabil voi avea nevoie de chimioterapie", a declarat tânărul.

Byron Geldard a fost trimis la Institutul de Cancer al Adolescenților, din Cambridge, unde specialiștii s-au chinuit să afle de ce fel de cancer suferă. Atunci, adolescentul a fost rugat să facă un teste de sarcină pentru a determina dacă tumoarea producea hormonul hCG, corelat atât cu cancerul testicular, cât și cu sarcina. Rezultatul a ieșit pozitiv, iar Byron Geldard a primit în sfârșit un diagnostic clar: cancer la prostată de gradul 4 și a început chimioterapia.

"De-a lungul ciclurilor de chimioterapie, medicii de la spital mi-au monitorizat hormonul de sarcină prin intermediul analizelor de sânge. Nivelul acestuia era foarte ridicat, dar a scăzut treptat, iar tumorile din plămâni și abdomen au început să se micșoreze", a povestit el. La începutul lui 2015, mai exact pe 19 ianurie, tânărul englez a aflat că nu mai are cancer.

"Înainte să mi se întâmple asta aveam impresia că am viața garantată până la 85 de ani, dar mi-am realizat propria mortalitate. Am avut un fel de criză a vârstei mijlocii", a mai spus Byron Geldard.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net