Adolescentul de 16 ani care a ucis doi colegi într-un liceu din SUA a murit. S-a împușcat în cap

nathaniel-tanar-atac-sua.jpg

Nathaniel Berhow, adolescentul de 16 ani care a omorât doi colegi într-un liceu din SUA, a murit

Clipe grele în California, SUA, după ce un elev în vârstă de doar 16 ani a deschis focul asupra colegilor săi de liceu, chiar de ziua lui. Doi dintre elevii împușcați de acesta au murit, iar alții au fost răniți și se află în prezent sub atenția medicilor. După ce a încercat să se sinucidă, împușcându-se în cap, tânărul inițial a supraviețuit rănii, însă a fost transportat de urgență la spital în stare gravă. În cele din urmă, acesta a murit.

Nathaniel Berhow, un elev din Santa Clarita, din apropiere de Los Angeles, SUA, a provocat un atac armat la şcoala sa, Saugus High School, în ziua în care a împlinit 16 ani. Atacul a avut loc la ora 7.30, în timp ce cursurile urmau să înceapă și, deși a durat doar 16 secunde, acesta a reușit să își împuște doi dintre colegi și să rănească alți trei. După ce a săvârșit fapta, tânărul s-a împușcat în zona capului, însă nu a murit pe loc, ci câteva ore mai târziu la spital, unde ajunsese în stare gravă. 

Adolescentul de 16 ani care a omorât doi colegi într-un liceu din SUA a murit

Elevul care a deschis focul la liceul Saugus din Santa Clarita, California, și s-a împușcat imediat după atac, a murit vineri după-amiaza la spitalul în care era internat, au transmis autoritățile, relatează CNN.

Nathaniel Berhow a fost identificat ca principalul suspect al atacului care a avut loc joi, la liceul din California. Motivul pentru atacul comis rămâne deocamdată un mister. „Nu există nimic care să iasă în evidență (în legătură cu suspectul). El nu era singuratic. Nu era inadaptat social. Era implicat în activitățile studenților. Era un student atlet”, a declarat pentru CNN şeful poliţiei din Los Angeles, Alex Villanueva.

fata-ucisa-sua.jpg

Grace Anne Muehlberger, 15 ani, a murit în urma atacului
Foto: Rețele de socializare

Apropiații lui Nathaniel nu își explică motivele care l-au dus la un asemenea gest 

Având în vedere descrierea făcută de apropiații săi, faptele adolescentului sunt inexplicabile pentru toți oamenii care îl cunoșteau. Forțele de ordine au decis astfel să investigheze trecutul lui Nathaniel și să verifice conturile băiatului de social media, să vadă dacă există mesaje sau postări care să trimită la fapta sa atroce, ale cărei motive sunt necunoscute în prezent. 

 Șeful poliției mai spune că, deocamdată, pare să nu existe nicio conexiune între atacator și victime, alta decât că erau toți elevi la același liceu. Atacul nu pare să fi avut o țintă anume, tânărul trăgând cu arma întâmplător. Nathanial locuia doar împreună cu mama sa, după ce tatăl său a murit în 2017. 

gettyimages-1182443558-594x594.jpg

Elevii școlii, îmbrățisându-se după atacul armat
Foto: Getty

Îainte cu puțin timp să înceapă orele, adolescentul a intrat în campusul școlii și a scos din rucsac un pistol de calibru 45. A început să tragă în oamenii de lângă el, apoi s-a împușcat în cap. Totul a durat 16 secunde. Doi elevi, Grace Anne Muehlberger, 15 ani, și Dominic Blackwell, 14 ani, au murit la spital din cauza rănilor suferite. Alți trei elevi au fost răniți, dar medicii au transmis că este de așteptat ca ei să supraviețuiască. 

 

 

 

Loading...