Adio, fata de la pagina 3! Ziarul "The Sun" nu mai publică femei topless

Femeie topless.jpg

femeie topless nuditate sani sexy
Tradiţia "fetei de la pagina 3" a cotidianului "The Sun" exista de peste 40 de ani
Foto: Hepta

Tabloidul britanic The Sun va renunţa la fotografiile topless pe care le publica pe pagina 3, punând astfel capăt unei tradiţii controversate vechi de peste 40 de ani.

Potrivit cotidianului The Times, care, ca şi The Sun, aparţine grupului media deţinut de Rupert Murdoch, ediţia din 16 ianuarie a tabloidului va rămâne ultima care a prezentat pe pagina a treia o fotografie topless a unei femei.

Cotidianul The Times notează că pe pagina a treia a ediţiei de luni a tabloidului apare o fotografie sexy a manechinului Rosie Huntington-Whiteley, care însă poartă lenjerie intimă, scrie Mediafax.

Această tradiţie veche de peste patru decenii a fost mult timp catalogată drept sexistă de criticii tabloidului şi chiar şi magnatul media Rupert Murdoch a descris-o drept "desuetă", anul trecut.

O petiţie prin care se cerea tabloidului, unul dintre cele mai citite cotidiene britanice, să înceteze această practică a strâns 217.000 de semnături.

Participanţii la campania "No More Page 3" ("Renunţaţi la pagina 3") au calificat vestea despre eliminarea fotografiilor topless drept "cu adevărat istorică" şi un semn al "puterii cetăţeanului".

Înfiinţat în 1964, The Sun are un tiraj zilnic de peste 2,2 milioane de exemplare, potrivit datelor furnizate în 2014. The Sun este editat de News Group Newspapers, divizie a News UK, parte a News Corp., companie deţinută de Ruper Murdoch.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1