Adevărata ţintă a teroriştilor de la Paris. Pe cine aveau în vizor

atentatele_din_paris_filmul_evenimentelor.jpg

atentatele din paris filmul evenimentelor
Atentatele din Paris, filmul evenimentelor: Peste 120 de oameni au fost uciși
Foto: AP

Ipoteză şocantă în cazul atacurilor sângeroase de la Paris, de vineri, 13 noiembrie. ebka.com, un site considerat apropiat serviciilor secrete din Israel, a publicat o analiză a evenimentelor şi a lansast ideea că teroriştii aveau în plan o ţintă anume, însă au dat greş.

Astfel, poziţionarea geografică a ţintelor lovite de terorişti vineri seară ar indica un tipar în care ţinta principală a atacurilor era preşedintele Francois Hollande. Surse din domeniul contraterorismului afirmă că atacurile au fost organizate luând în calcul prezenţa lui Hollande pe Stade de France, preşedintele fiind o ţintă extrem de valoroasă, pentru asasinare sau pentru a fi luat ostatic. Majoritatea atacurilor ar fi avut ca ţinte secundare instutuirea stării de teroare, în timp ce ar fi distras atenţia forţelor de securitate. Acestea însă s-au concentrat pe asigurarea siguranţei preşedintelui şi nu au reacţionat la exploziile din afara stadionului.

atentatele_din_parisfilmulevenimentelor.jpg

atentatele din paris filmul evenimentelor
Atentatele din Paris-filmul evenimentelor: Harta cu locurile unde au lovit teroriștii
Foto: Twitter AP

Aceleaşi surse afirmă că atacurile sunt rezultatul unei colaborări între Statul Islamic şi Al Qaida, dar şi că ne putem aştepta la alte violenţe din partea teroriştilor care nu au fost prinşi.
Debka estimează că numărul celor implicaţi în operaţiunile terorise se ridică la 200 de persoane şi că planurile atacurilor au fost elaborate în decurs de câteva luni.

În atentatele teroriste de vineri (13 noiembrie), de la Paris, şi-au pierdut viaţa 132 de oameni, iar alţi 350 au fost răniţi.

Loading...
 
 

Citește și

  • Atentatele de la Paris de vineri seară (13 noiembrie) au lăsat o lume întreagă în stare de şoc. Rona Hartner este stabilită la Paris de ani buni cu mama şi fiica ei. Artista a vorbit cu reporterii Click! şi a mărturisit că stă la o distanţă egală de zonele atacate de terorişti. Fiica ei se afla la tatăl ei, foarte aproape de locul unde a fost găsită maşina teroriştilor, dar nu a avut nici o problemă. Rona a povestit că atmosfera din Paris e una apăsătoare şi artistei îi e foarte frică. motiv pentru care se gândeşte serios să revină în România.

  • bataclan teroristi atentate paris

    Au apărut primele imagini surprinse în timpul atacului terorist din sala Bataclan, unde concerta formația Eagles of Death Metal. Vineri (13 noiembrie), au avut loc șase atentate teroriste în Paris. Jihadiștii au împușcat oameni la întamplare apoi s-au aruncat în aer. Atacurile s-au soldat cu peste 120 de morți și 350 de răniți.

  • atentate teroriste paris franta

    Au apărut informații noi în ancheta atentatelor care au avut loc vineri seară (13 noiembrie) și care s-au soldat cu peste 120 de morți. Cel puțin unul dintre teroriști a încercat să intre în arena Stade de France, unde se desfășura meciul amical dintre Franța și Germania, partidă la care asista și președintele francez Francois Hollande. Poliția a descoperit o mașină abandonată la periferia Parisului, unde au fost găsite mai multe arme de asalt.

  • terorist paris poza pasaport

    Vineri (13 noiembrie), Parisul a fost zguduit de șase atentate teroriste care s-au soldat cu peste 120 de morți. Autoritățile nu știu nici acum câți jihadiști au fost implicați, dar încearcă să îi identifice pe cei opt care au murit, șapte aruncându-se în are, unul fiind ucis de către forțele de ordine. Primul terorist identificat a fost Omar Ismail Mostefai, un tânăr de 29 de ani născut și crescut în Franța.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1