Acestea sunt melodiile care te fac fericit VIDEO

Ultima actualizare:

    Ziua Internaţională a Fericirii a fost decretată de ONU în 2012, cu scopul de a celebra unitatea între oamenifoto: Hepta
Ziua Internaţională a Fericirii a fost decretată de ONU în 2012, cu scopul de a celebra unitatea între oamenifoto: Hepta

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a publicat "cel mai fericit playlist din lume", vineri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Fericirii, sub forma unui clasament al cântecelor care îi fac pe oameni să fie fericiţi.

ONU a colaborat cu o serie de artişti de seamă, precum John Legend, Ed Sheeran, James Blunt, David Guetta, Cody Simpson şi Pharrell Williams - interpretul single-ului "Happy", premiat cu Grammy -, pentru a compune această listă de piese cu mesaj pozitiv, informează ctvnews.ca, preluat de Mediafax. Cele şase cântece din playlist au fost lansate într-un interval care se întinde pe durata a cinci decenii - cel mai vechi single este "I Got You (I Feel Good)" de James Brown, iar cel mai nou este "Made to Love" de John Legend.

Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, a declarat că proiectul vizează creşterea gradului de conştientizare în rândul comunităţii internaţionale în legătură cu nevoia de a promova conceptul de "fericire pentru toţi oamenii". "În această zi, ne folosim de limbajul universal al muzicii pentru a ne arăta solidaritatea cu milioanele de oameni din lumea întreagă care sunt afectaţi de sărăcie, încălcări ale drepturilor omului, crize umanitare şi efecte nefaste generate de degradarea mediului înconjurător şi de încălzirea climei", a spus Ban Ki-moon. De asemenea, secretarul general al ONU a dezvăluit faptul că piesa lui preferată este "Signed, Sealed, Delivered", a lui Stevie Wonder, un cântec lansat în anii '70.

Internauții au votat cântecul preferat pe Twitter

Internauţii din lumea întreagă au fost invitaţi să participe la această campanie şi să voteze cântecul lor preferat pe Twitter folosind hashtag-ul #HappySoundsLike. La această iniţiativă au participat şi o serie de actori şi muzicieni celebri care şi-au votat cântecele preferate. Britney Spears a votat pentru piesa "Kiss" interpretată de Prince, iar James Blunt a optat pentru single-ul "We are young" interpretat de grupul Fun. Nicole Scherzinger a ales "Three Little Birds" de Bob Marley. Campania a fost promovată şi de serviciul de streaming muzical MixRadio.

Cele şase piese care au fost incluse în "cel mai fericit playlist din lume"

Ziua Internaţională a Fericirii a fost decretată de ONU în 2012, cu scopul de a celebra unitatea între oameni şi pentru a promova "o abordare mai echitabilă şi echilibrată în ceea ce priveşte creşterea economică, pentru a promova dezvoltarea sustenabilă, eradicarea sărăciei, creşterea nivelului de fericire şi bunăstare pentru toate popoarele".

Evenimentele organizate anul trecut cu ocazia Zilei Internaţionale a Fericirii au inclus o campanie intitulată "24 Ore de Fericire". Participanţii din lumea întreagă au fost invitaţi să publice pe site-ul YouTube înregistrări video cu ei înşişi în timp ce "îşi demonstrează fericirea", dansând pe acordurile piesei "Happy" a lui Pharrell Williams.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net