Abuzată sexual în Pakistan, în timp ce filma un documentar BBC!

Ultima actualizare:

    În anul 2007, Saira Khan a fost trimisă în Pakistan să filmeze un BBCfoto: Getty
În anul 2007, Saira Khan a fost trimisă în Pakistan să filmeze un BBCfoto: Getty

O fostă vedetă a reality-show-ului american „The Apprentice” a făcut mărturisiri cutremurătoare despre experiența pe care a avut-o atunci când a fost trimistă de reprezentanții postului de televiziune BBC să filmeze un documentar în Pakistan. Femeia a acceptat să realizeze materialul, însă nu s-a gândit niciodată că siguranța ei ar putea fi pusă în pericol.

Părinții Sairei Khan au fost crescuți în Pakistan, motiv pentru care vedeta nu a considerat că se expune vreunui posibil atac atunci când a plecat să filmeze acolo. Alături de echipa ei de producție, formată din bărbați britanici, Saira a plecat spre destinație.

Filmările aveau să se desfășoare într-o zi religioasă, o zi în care pakistanezii sărbătoreau ziua de naștere a profetului Mohammed. „O anumită filmare urma să fie la data la care era celebrată ziua de naștere a profetului Mohammed. Echipa mea formată doar din bărbați britanici era emoționată, pentru că mii de bărbați pakistanezi urmau să se adune într-o piață iar eu trebuia să transmit din mulțime”, a declarat Saira, citată de dailymail.co.uk.

Tânăra vedetă nu se aștepta deloc la ceea ce a urmat. „Eram determinată să fac materialul și m-am gândit, cu naivitate, că «Nimic nu mi se va întâmpla, este o zi spirituală»”, a mai povestit femeia. Nici măcar vestimentația ei nu considera un factor care să atragă atenția. „Eram îmbrăcată în hainele native shalwaar kameez – pantaloni lungi și largi și o tunică cu care mi-am acoperit corpul. Am purtat o eșarfă în jurul capului, pentru a arăta respect”, a continuat ea.

Mai mulți bărbați au început să o pipăie și să se împingă în ea

Regizorul ei, David, s-a lăsat greu convins să îi permită Sairei să meargă singură în mulțime. Vedeta a ținut neapărat să realizeze materialul de una singură, însă, ulterior, a regretat acest lucru. „Am realizat în cinci minute ce idioată fusesem – eram singura femeie din mulțime. Am fost observată, iar în câteva minute un grup de bărbați m-a înconjurat, erau mâini peste tot pe mine, în timp ce alte trupuri îl presau pe al meu”, a povestit Saira.

Tânăra prezentatoare a fost salvată de unul dintre colegii de producție. „Tremuram și eram șocată – eram nervoasă pe mine pentru că am fost atât de naivă, după toate lucrurile cu care am crescut (faptul că a fost crescută de părinți pakistanezi, n.r.)”, a mărturisit.

Totul s-a întâmplat în anul 2007. Abuzurile sexuale au marcat-o pe Saira chiar și până acum. Nu le-a putut uita, spre deosebire de reprezentanții BBC, pe care vedeta îi acuză că au ignorat complet cele întâmplate.

„Aici, în Vest, trebuie să încetăm să ne mai îngropăm capetele în nisip și să acceptăm că bărbații asiatici, arabi și africani cresc în societăți în care misoginia este norma culturală. Trebuie să vorbim despre asta ca să putem schimba acest lucru. Să îl ignori, cum a făcut BBC, înseamnă să-l perpetuezi. Dacă le permitem oamenilor să vină, trebuie să ne asigurăm că nu suntem orbiți de anumite adevăruri care sunt greu de înghițit. Este o trădare a adevărului, a majorității imigranților decenți și – cel mai mult – a femeilor”, a încheiat ea.

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net