9 privilegii ciudate pe care le are Regina Elisabeta

regina.jpg

regina elisabeta
Regnia Elisabeta are anumite privilegii la care nu te-ai fi gândit
Foto Getty

Cu siguranță oricine se așteaptă ca o regină să aibă parte de numeroase privilegii, dar nu v-ați aștepta ca Elisabeta a II-a a Marii Britanii să se bucure de astfel de beneficii.

Harper's Bazaar au realizat o listă cu cele mai ciudate privilegii de care se bucură Regina Regatului Unit încă de când a urcat pe tron. 

Poate să conducă fără să aibă permis 

elisabeta.jpg

regina elisabeta
Foto Getty

Este singura persoană din Marea Britanie care poate conduce un automobil fără să aibă permis sau număr de înmatriculare la mașină. Majestatea Sa a învățat însă să conducă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial când a fost șoferiță pe un camion de prim-ajutor. 

Nu are nevoie de pașaport pentru a călători 

pasaport.jpg

pasaport
Foto Getty

Ceilalți membri ai Familiei Regale trebuie să călătorească doar cu ajutorul pașaportului, dar cum toate documentele britanice de acest fel sunt semnate în numele Reginei, aceasta nu are nevoie de un pașaport. 

Își serbează de două ori ziua de naștereregina elisabeta

Cum Regina Marii Britanii este cea mai importantă personalitate din Regatul Unit, aceasta are două zile în care își serbează ziua de naștere -  cea oficială este pe 21 aprilie, iar cealaltă este în luna iunie. 

Are propriul bancomat în reședința regală 

bancomat.jpg

bancomat
Foto Getty

Chiar așa! O regină are nevoie de bani aproape tot timpul, astfel că nu se poate încghesui la bancomatele publice. Elisabeta are propriul bancomat instalat în subsolul Palatului Buckingham. 

Are muuulte animale - nu neapărat de companieregina elisabeta

În afară de cățelușii din rasa Corgi pe care îi știm cu toții, Regina deține și toate lebedele de pe malul fluviului Tamisa, toți delfinii din apele teritoriale britanice și desigur toți sturionii și balenele care se află sau pătrund în apele engleze. 

Regina nu plătește taxe 

taxe.jpg

taxe
Foto Getty

Cu toate că aceasta nu este nevoită să plătească vreo taxă, precum restul cetățenilor britanici, Elisabeta a început să ofere o valoare echitabilă din enorma sa avere din anul 1992. 

Nu poate fi niciodată arestată 

politie.jpg

politist britanic
Foto Getty

Regina Marii Britanii are imunitate completă în fața acuzațiilor. În plus, ea și restul Familiei Regale sunt scutiți de obligațiile așa-numitei Libertăți a Informației. Acest lucru înseamnă că pot să nu ofere nimănui accesul la propriile informații. 

Are propriul poet 

532081604.jpg

regina elisabeta
Foto Getty

Onorabilul statut de poet regal revine doar celui sau celei a cărui sau a cărei operă aduce un serviciu național - în momentul de față, acest rol a revenit lui Carol Ann Duffy. 

Regina Marii Britanii este liderul religiei oficiale în Regatul Unit

regina1.jpg

regina elisabeta
Foto Getty

Pe lângă titlul regal, Elisabeta - precum predecesorii ei - este și Capul Bisericii Anglicane. Acest lucru însă, nu-i dă voie să se convertească la la o altă religie - nici chiar o altă Biserică creștină. Dacă totuși o face, îi este luat titlul și va fi desemnat un alt lider al Bisericii.

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Loading...
 
 

Citește și

  • printul william

    Monarhiile au pus întotdeauna mare preț pe imaginea pe care o afișează, cu atât mai mult în timpul unor evenimente importante. Regina Marii Britanii se pare că încă este foarte atentă la etichetă și la obiceiurile Casei regale deoarece Prințul William, nefiind prea atent la ce se întâmpla în timpul ceremoniei, primește o atenționare serioasă din partea Reginei.

  • regina elisabeta

    În timpul primei apariții în public după decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană, Regina Elisabeta a II-a a fost într-o dispoziție glumeață. ”În orice caz, sunt încă în viață, ha!”, a declarat regina în timpul vizitei oficiale în Irlanda de Nord.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1