700 de refugiați au murit înecați în ultimele zile

ambarcatiune.jpg

AMBARCATIUNE REFUGIATI
O ambarcațiune cu 560 de refugiați s-a răsturnat. Cel puțin cinci morți
Foto: AP

Numărul migranților care au murit înecați este șocant, îngrijorător și ridică o mulțime de semne de întrebare. Doar în ultima săptămână, 700 de persoane au murit înecate, în încercarea lor de a ajunge în Europa.

Oficiali de la Națiunile Unite au declarat că bărcile care transportau refugiați erau nesigure din punct de vedere tehnic și suprapopulate. De aceea, doar în ultima săptămână, nu mai puțin de 700 de oameni și-au pierdut viețile. În apele de la sud de Italia s-au produs aceste tragedii, notează BBC.

De când în apele teritoriale ale Greciei au avut loc mai multe incidente și accidente, refugiații și-au îndreptat speranțele către Italia, dar asta le-a adus moartea multora dintre ei.

Conform purtătoarei de cuvânt a Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiați, miercuri (25 mai) au dispărut 100 de migranți, iar joi dimineață (26 mai), altor 550 li s-a pierdut urma, după ce au părăsit un port din Libia. Cei care au supraviețuit au anunțat că ambarcațiunea nu avea motor și era trasă de un alt vas. Vineri (27 mai), 135 de persoane au fost salvate, iar 45 de trupuri fără viață au fost scoase din apă, asta fără a se mai face public și numărul dispăruților.

Loading...

Citește și