7 ore de război împotriva teroriştilor în Paris

Ultima actualizare:

    Operaţiune-fulger în cartierul Saint-Dennis: o femeie s-a aruncat în aer, un bărbat a fost împuşcat şi şapte suspecţi au fost arestaţi Foto: AP
Operaţiune-fulger în cartierul Saint-Dennis: o femeie s-a aruncat în aer, un bărbat a fost împuşcat şi şapte suspecţi au fost arestaţi Foto: AP

Miercuri (18 noiembrie) s-a desfăşurat o operaţiune-fulger în cartierul Saint-Dennis: o femeie s-a aruncat în aer, un bărbat împuşcat şi şapte suspecţi au fost arestaţi.

Ora 04.25. Cartierul Saint-Denis, Paris. 110 agenţi din trupele speciale iau cu asalt o clădire unde se ascundeau 15 suspecţi implicaţi în atentatele de vineri, când au fost ucise 129 de persoane. În capitala franceză răsună iar rafale aducătoare de moarte.Strada Republicii, aflată la mai puţin de doi kilometri de Stade de France, e blocată de maşini, blindate, mascaţi înarmaţi până în dinţi şi trupe anti-tero din cadrul RAID.

Ora 06.15. Poliţia confirmă faptul că în clădirea ţinută sub asediu se află o femeie şi un bărbat suspecţi în atentatul de vineri, care a îndoliat Europa. Conform primelor informaţii, în clădirea din secolul XIX se ascund 15 suspecţi extrem de periculoşi, care trăiesc împreună cu soţiile şi copiii.Ora 06.27. Maşinile blindate se mută în poziţie, poliţiştii se ascund după scuturile antiglonţ. Sunt armate pistoalele şi puştile, gloanţele intră pe ţeavă şi aşteaptă să spargă liniştea mormântală a dimineţii.Ora 06.55. Au loc primele schimburi de focuri cu suspecţii. Poliţia le închide suspecţilor orice posibilitatea de a părăsi clădirea. Sunt răniţi patru poliţişti. Cel puţin un suspect zace în apartament într-o baltă de sânge.Ora 07.20. Se aud câteva grenade şi o explozie puternică. Martorii spun că cel puţin trei detonări au fost auzite şi schimbul de focuri a durat peste o oră.Ora 07.45. 20 de rezidenţi sunt evacuaţi din clădire. Au loc alte şapte detonări puternice. Poliţiştii cred că înăuntru se află „creierul” operaţiunii de vineri, jihadistul Abdelhamid Abaaoud. Cel puţin cinci terorişti, două femei şi trei bărbaţi, sunt încă în apartament, înarmaţi până în dinţi.Ora 08.20. Poliţia anunţă că o femeie s-a aruncat în aer şi un bărbat a fost împuşcat într-un schimb de focuri cu poliţia.Ora 09.00. Echipele RAID şi SWAT încearcă să pătrundă în apartament. Se aud noi împuşcături. Trei suspecţi apar în stradă încătuşaţi.Ora 09.30. Asaltul poliţiei continuă: cel puţin o persoană periculoasă e încă în apartament. Aceasta refuză să se predea. Încep negocierile.Ora 11.15. Operaţiunea poliţiei se încheie cu succes. Sunt arestate şapte persoane, doi suspecţi ucişi şi e confiscat armament greu. Şoferul atentatelor de vineri, Abdelhamid Abaaoud, nu e printre cei arestaţi.


    Foto: AP
Foto: AP

Căţelul Diesel, căzut la datorie

Printre victimele asaltului din cartierul Saint-Denis se numără şi câinele poliţist Diesel, răpus în schimbul de focuri cu suspecţii. Poliţia franceză a informat ieri că alţi cinci poliţişti au fost răniţi uşor în cadrul operaţiunii. Un al şaselea membru al forţelor de ordine RAID a fost rănit în timpul operaţiunii de arestare a celor şapte.


    Foto: AP
Foto: AP

Germania în stare de teroare


    Foto: AP
Foto: AP

După atentatele din Franţa, autorităţile germane au sporit măsurile de securitate la cel mai mare aeroport din Europa, cel din Frankfurt. În aer pluteşte o teamă permanentă după ce au apărut informaţii că unul dintre atacatorii de la Paris, Salah Abdeslam, de 26 de ani, care încă nu e prins,a petrecut câteva zile în Germania, în septembrie. Panica s-a intensificat după ce marţi, în jurul orei 9.30, poliţia a arestat şapte persoane în localitatea Alsdorf, în apropiere de frontiera cu Belgia, despre care s-a spus că au avut legături cu atentatorii din Franţa. Alarma a culminat după ce meciul Germania – Olanda, care trebuia să aibă loc marţi seara la Hanovra, a fost anulat din cauza unei alerte teroriste.

Alertă la Copenhaga

Panică la Copenhaga! Unul dintre cele două terminale ale aeroportului Kastrup a fost evacuat ieri, la prânz, după descoperiea unui bagaj suspect. Pasagerii care trebuiau să se îmbarce de la terminalul 3 au fost redirecţionaţi către alte terminale. Nici staţia de metrou care deservea aeroportul nu a mai putut fi folosită. O forţă impresionantă de poliţie a efectuat verificări. Mai târziu, terminalul a fost redeschis, însă s-au înregistrat câteva întârzieri ale curselor de avion din cauza incidentului, a cărui natură a rămas neclară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net