7 morţi și 229 de persoane infectate cu coronavirus în Italia! Cazurile cresc de la oră la oră

Ultima actualizare:

    Italia este în stare de alertă, după ce doi oameni au murit de coronavirusFoto: AFP
Italia este în stare de alertă, după ce doi oameni au murit de coronavirusFoto: AFP

Este stare de alertă în Italia! Autoritățile au anunțat un nou bilanț, luni seară (24 februarie): 229 de persoane infectate și șapte persoane decedate.

UPDATE: Numărul deceselor provocate de Covid-19 în Italia a crescut la şapte, după ce autorităţile au anunţat că numărul celor infectaţi a ajuns la 229. A şasea victimă este o femeie în vârstă de 84 de ani din Brescia, care era bolnavă de cancer, iar a şaptea, un bărbat în vârstă de 80 de ani, spitalizat în urmă cu o săptămână în Lodi, în urma unui infarct, mutat apoi la Milano. Medicii nu exclud posibilitatea ca acesta să fib contractat virusul de la un alt pacient. 

UPDATE 24 februarie: A fost anunțat un al patrulea deces cauzat de coronavirus, în Italia. Este vorba despre o persoană de 84 de ani.

Guvernul italian interzice, prin decret, accesul şi părăsirea a 11 localităţi din cauza coronavirusului, iar în regiunile Veneto şi Lombardia au fost anulate toate evenimentele sportive programate pentru duminică, potrivit observator.tv. Localităţile care sunt blocate în acest moment în carantină sunt Vo 'Euganeo, Codogno, Castiglione d'Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi San Fiorano.

„Am adoptat un decret pentru a opri această urgenţă. Obiectivul este protejarea sănătăţii italienilor, care este cel mai important lucru pentru noi”, a anunţat prim-ministrul Giuseppe Conte, după întâlnire.

Românii care vin din Italia, băgați în carantină

România ar putea fi mai expusă la apariţia de cazuri de infecţie cu noul coronavirus pe teritoriul naţional, din cauza dinamicii călătoriilor cetăţenilor români pe rutele terestre şi aeriene dintre cele 2 ţări.

Autorităţile române au decis ca toate persoanele care vin în România din zonele Veneto şi Lombardia din Italia, unde sunt confirmate multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, sau care au călătorit acolo în ultimele două săptămâni, să fie plasate în carantină. Vor fi suplimentate măsurile de control şi prevenire a infecţiei cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestre, maritime/ fluviale şi aeriene.

Citește și

Carantină pentru românii care vin din zonele italiene afectate de coronavirus!

China coronavirus. Bilanțul deceselor a ajuns la 2.461!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Imbatranire FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net