6 motive pentru care festivitatea de învestire a lui Trump va fi diferită de precedentele ceremonii

Ultima actualizare:

    Ceremonia inaugurală va fi diferită față de precedenteleFoto: Getty
Ceremonia inaugurală va fi diferită față de precedenteleFoto: Getty

Donald Trump urmează să fie învestit oficial în funcția de președinte al Statelor Unite vineri, 20 ianuarie. Potrivit tradiției, evenimentul este însoțit de o ceremonie fastuoasă care marchează o nouă eră în istoria Americii. De această dată însă, persoana lui Donald Trump va schimba tradiția sub anumite aspecte.

Doar o zi și zece ore îi mai despart pe americani de marele eveniment, care va marca o nonuă direcție a Statelor Unite pe scena politică internațională, după cum precizează The Telegraph. Ceremonia de investire în funcția de președinte va fi însă diferită față de precedentele, iar unele aspecte, chiar nemaiîntâlnite până acum în tradiția americană.

Absența unor mari celebrități la festivitate

Dacă ne amintim de numeroasele scandaluri din timpul campaniei electorale, în care numeroase staruri din lumea Hollywoodului și a muzicii l-au ponegrit pe Trump în diverse feluri, iar el a ripostat la rândul său, nu este de mirare că acestea vor lipsi la festivitate. Atunci când Obama a fost investit în funcție, în 2009, însăși Betonce a cântat la festivitate, iar patru ani mai târziu, a cântat imnul național pentru el. Numeroase celebrități au refuzat să participe la momentul investirii lui Trump, precum Elton John sau Chalotte Church. De asemenea, lui Moby i s-a cerut să fie DJ-ul balului, dar se pare că și acesta a refuzat, anunțând și pe o rețea de socializare.

Absența crainicului care a condus paradele inaugurale ale președinților americani încă din 1957

Charles Brotman, în vârstă de 89 de ani, a fost vocea paradelor inaugurale încă de pe vremea fostului președinte american Dwight Eisenhower. Brotman a mărturisit că i-a fost „frântă inima” atunci când Trump l-a înlocuit cu unul dintre susținătorii săi.

Mai puține baluri

Una dintre „provocările” pe care trebuie să le „înfrunte” viitorul președinte american este rezistența la dans. În acest scop, sunt organizate mai multe baluri unde viitorul cel mai puternic lider al lumii își demonstrează talentul de dansator. De această dată, echipa lui Trump a redus semnificativ numărul de baluri, întrucât miliardarul nu este deloc un împătimit al dansului. Barack Obama a luat parte la zece baluri inaugurale când a fost investit în funcție, în timp ce George W. Bush, la opt.

S-au luat măsuri de securitate mai multe ca oricând în istoria Americii

La ceremonia de investire în funcția de președinte a lui Obama au luat parte aproape două milioane de oameni, fiind un record. În cazul lui Trump, având în vedere reacțiile incomode pe care le-a creat în ultimul timp, autoritățile se așteaptă la doar 750.000 de vizitatori. Totuși au fost luate cele mai intense măsuri de securitate. Pentru protecția viitorului președinte, vor lucra împreună Poliția Capitoliului, FBI, serviciile secrete și Garda Națională.

Fără parade ale elevilor și studenților

De regulă ceremonia este însoțită și de parade organizate de școlile publice din Washington. Anul acesta însă, potrivit NBC, nicio unitate de învățământ nu a răspuns invitației. Directorul Universității Howard crede însă că reprezentanții școlilor vor participa doar de teama de a nu-și pierde locul de muncă.

Tradiționala supă de scoici nu va fi în meniu

De la fostul președinte Ronald Reagan și până în prezent, cetățenii americani au fost serviți cu tradiționala supă de scoici în ziua investirii viitorului lider american. Ei bine, nu și anul acesta! Legal Sea Foods, furnizorul tradițional, nu a fost contactat pentru a ise cere comenzi cu supă de scoici, așa cum ar fi trebuit. Există speculații potrivit cărora, motivul refuzului lui Trump de mai colabora cu Legal Sea Foods este că această companie a furnizat anumite reclame care s-au opus ideilor miliardarului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net