400 de bărbați s-au castrat de bună voie. Cum a fost posibil

saint_gurmeet_ram_rahim_singh.jpg

guru indian castrare secta
Gurmeet Ram Rahim Singh este o celebritate în India, cu peste 50 de milioane de adepți
Foto: mirror.co.uk

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

400 de bărbați din India au fost convinși de un guru să-și taie testiculele pentru a se apropia și mai mult de Dumnezeu.

Gurmeet Ram Rahim Singh este un guru indian, care patronează o organizație socio-spirituală numită Dera Sacha Sauda, ce are 50 de milioane de adepți în toată lumea, informează mirror.co.uk. În 2000, acesta le-a spus tuturor celor înscriși în organizație să-și taie testiculele, pentru a reuși să se simtă mai aproape de Dumnezeu.

Unii dintre ei, mai exact 400 de bărbați, au acceptat să se supună dorinței controversatului guru, la un spital deținut chiar de acesta. Ei au vorbit pentru prima oară despre această experiență, care ar fi trebuit să-i facă mai evlavioși. Mărturiile bărbaților castrați fac obiectul unei investigații a Biroului Central din India, care l-a acuzat pe liderul religios de atac la integritatea corporală.

Acuzat de complicitate la crimă

Gurmeet Ram Rahim Singh are o avere netă de 26 de milioane de lire sterline și a apărut chiar și în câteva filme. Conform ziarului Sydney Morning Herald, acesta a fost acuzat de complicitate la uciderea unui jurnalist de investigație, în 2002. În plus, mai multe adepte ale cultului său religios au afirmat că au fost agresate sexual de Singh, însă acesta nu a răspuns în fața legii datorită influențelor pe care le are în lumea politică din India.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul