40 de morţi şi peste 200 de răniţi într-o busculadă la înmormântarea lui Soleimani din Iran

Ultima actualizare:

    Alte 190 de persoane au fost rănite în busculadăfoto: Epa-Efe
Alte 190 de persoane au fost rănite în busculadăfoto: Epa-Efe

Zeci de persoane au murit în urma unei busculade create în oraşul Kerman, din sud-estul Iranului, unde sute de mii de iranieni s-au adunat pentru înmormântarea comandantului militar Qassem Soleimani, potrivit presei de stat, citate de The Guardian.

Update - Noul bilanț anunțat de către autorități în cadrul incidentelor de la funeraliile generalului Qassem Soleimani este de 40 de morți și peste 200 de răniți, potrivit The Guardian.

”Din nefericire (...) 32 dintre compatrioţii noştri şi-au pierdut viaţa în acest stadiu pe drumul” parcurs de sicriul lui Soleimani, a declarat la televiziunea de stat Pir Hossein Koulivand, şeful Serviciului Naţional iranian de Urgenţe, fără să ofere alte detalii. Alte 190 de persoane au fost rănite, a adăugat el.

Centrul oraşului Kerman, localitatea natală a ofiţerului, unde urma să fie înmormântat marţi după-amiază, era inundat marţi de o mare de oameni asemănătoare celei de duminică de la Teheran şi din alte oraşe prin care sicriele generalului şi camarazilor săi de arme ucişi împreună cu el au trecut, în cadrul unui omagiu popular.

Comandantul Forţei Al-Qods, unitatea de elită însărcinată cu operaţiunile externe în cadrul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică iraniană, Soleimani era arhitectul strategiei Iranului în Orientul Mijlociu.

El a fost ucis vineri într-un atac cu un avion american fără pilot (dronă) la aeroportul din Bagdad.

Procesul de ”expulzare a Statelor Unite din regiune a început”, a tunat în faţa mulţimii, la Kerman, generalul de divizie Hossein Salami, comandantul-şef al Garsienilor Revoluţiei.

”Voinţa noastră este fermă. Le spunem de asemenea inamicilor noştri că ne vom răzbuna şi că dacă ei (atacă aerian din nou) vom incendia ceea ce adoră ei”, a declarat el pe un ton enigmatic. ”Ei înşişi ştiu bine despre ce loc vorbesc”.

Parlamentul iranian a adoptat marţi, în regim de urgenţă, o lege care clasează toate forţele americane drept ”teroriste” după asasinarea lui Soleimani.

HAPPENING NOW: Mourners march in a funeral procession for Gen. Qassem Soleimani in his hometown of Kerman, Iran #SoleimaniFuneral pic.twitter.com/u2j6ksGbqM — QuickTake by Bloomberg (@QuickTake) January 7, 2020

HAPPENING NOW: Mourners march in a funeral procession for Gen. Qassem Soleimani in his hometown of Kerman, Iran #SoleimaniFuneral pic.twitter.com/u2j6ksGbqM

— QuickTake by Bloomberg (@QuickTake) January 7, 2020

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net