19 români care lucrează la o fermă din localitatea Swisttal, Germania, au fost confirmaţi cu noul coronavirus

Ultima actualizare:

    19 români care lucrează la o fermă din localitatea Swisttal, districtul Rhein-Sieg din Germania au avut o testarea pozitivă pentru COVID-19Foto Pixabay.com
19 români care lucrează la o fermă din localitatea Swisttal, districtul Rhein-Sieg din Germania au avut o testarea pozitivă pentru COVID-19Foto Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat marţi că 19 români care lucrează la o fermă din localitatea Swisttal, districtul Rhein-Sieg din Germania au avut o testarea pozitivă pentru COVID-19. Aceştia sunt asimptomatici, iar un singur român a fost internat în spital pentru o altă afecţiune, măsura fiind dispusă anterior infectării cu noul virus. În prezent, starea de sănătate a acestui român este stabilă, mai transmite MAE. Până la a doua testare, toţi oamenii care lucrau la ferma respectivă au fost plasaţi în carantină.

„Potrivit datelor comunicate de către autorităţile germane, un număr de 19 cetăţeni români au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19 din totalul de 320 de cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul fermei menţionate. De asemenea, conform aceloraşi informaţii, prima testare a întregului personal a avut loc în data 18 iulie, o nouă testare urmând să fie efectuată în data de 23 iulie a.c”, potrivit unui comunicat de presă al MAE.

Sursa citată mai arată că un singur român a fost internat în spital pentru a fi tratat de o altă afecţiune, anterior confirmării cu noul coronavirus, iar restul românilor infectaţi sunt asimptomatici, potrivt news.ro.

 „În acest context, oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la situaţia cetăţenilor români, iar o echipă din cadrul oficiului consular s-a deplasat, la data de 20 iulie 2020, la ferma în cauză. Conform informaţiilor obţinute de reprezentanţii consulatului, cetăţenii români depistaţi pozitiv cu COVID-19 sunt asimptomatici, un singur cetăţean român fiind internat în spital pentru o altă afecţiune, măsura fiind dispusă anterior depistării infecţiei cu COVID-19. În prezent, starea de sănătate a cetăţeanului român internat este stabilă”, potrivit sursei menţionate.

De asemenea, „autorităţile germane şi reprezentanţii fermei au precizat că, până la efectuarea celei de-a doua testări, toţi lucrătorii fermei au fost plasaţi în carantină, iar persoanele infectate au fost izolate de restul angajaţilor, în spaţii special puse la dispoziţie. De asemenea, angajatorul şi-a manifestat disponibilitatea de a suporta costurile de repatriere pentru persoanele ale căror rezultate vor fi negative şi la a doua testare pentru COVID-19 şi ale căror contracte de muncă expiră în perioada următoare, în măsura în care aceştia vor opta pentru revenirea în ţară”, mai indică MAE.

 Consulatul General al României la Bonn continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net