15 morţi şi 22 de răniţi, după un nou atac ISIS

Ultima actualizare:

    ISIS a atacat o bază militară din Irakfoto: AP
ISIS a atacat o bază militară din Irakfoto: AP

Cel puţin 15 persoane au murit şi alte 22 au fost rănite, duminică, după ce cinci kamikaze au atacat o bază militară situată la nord de capitala irakiană Bagdad, au declarat surse ale securităţii citate de agenţia de presă Reuters. Atacul a fost revendicat ulterior de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Doi dintre atacatorii kamikaze au detonat explozibili la intrarea vestică în baza militară Speicher, o fostă bază militară americană situată în afara oraşului sunnit Tikrit. Ceilalţi trei atacatori s-au detonat la intrarea în secţiunea unde se antrenează poliţiştii irakieni, au precizat surse din poliţie şi armată, conform mediafax.ro.

Organizaţia teroristă Stat Islamic (SI), care controlează arii vaste din nordul şi vestul Irakului, a revendicat atacul de duminică printr-un mesaj postat online şi distribuit de militanţii acesteia. "Antrenori pentru armata respinsă", se arată în mesajul postat, un termen folosit frecvent de insurgenţii sunniţi pentru a-i descrie pe musulmanii şiiţi.

Baza militară Speicher a devenit o ţintă a violenţei grupării SI faţă de majoritatea şiită din Irak, după ce majoritatea celor 1.700 de militari au fost ucişi de militanţii SI la jumătatea lui 2014, în timp ce gruparea se extindea către frontiera cu Siria.

Săptămâna trecută, forţele irakiene au recucerit oraşul Ramadi, care se afla sub controlul militanţilor SI din mai 2015.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net