15 morţi şi 22 de răniţi, după un nou atac ISIS

ap_362322206285.jpg

ISIS a atacat o bază militară din Irak
foto: AP

Cel puţin 15 persoane au murit şi alte 22 au fost rănite, duminică, după ce cinci kamikaze au atacat o bază militară situată la nord de capitala irakiană Bagdad, au declarat surse ale securităţii citate de agenţia de presă Reuters. Atacul a fost revendicat ulterior de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Doi dintre atacatorii kamikaze au detonat explozibili la intrarea vestică în baza militară Speicher, o fostă bază militară americană situată în afara oraşului sunnit Tikrit. Ceilalţi trei atacatori s-au detonat la intrarea în secţiunea unde se antrenează poliţiştii irakieni, au precizat surse din poliţie şi armată, conform mediafax.ro.

Organizaţia teroristă Stat Islamic (SI), care controlează arii vaste din nordul şi vestul Irakului, a revendicat atacul de duminică printr-un mesaj postat online şi distribuit de militanţii acesteia. "Antrenori pentru armata respinsă", se arată în mesajul postat, un termen folosit frecvent de insurgenţii sunniţi pentru a-i descrie pe musulmanii şiiţi.

Baza militară Speicher a devenit o ţintă a violenţei grupării SI faţă de majoritatea şiită din Irak, după ce majoritatea celor 1.700 de militari au fost ucişi de militanţii SI la jumătatea lui 2014, în timp ce gruparea se extindea către frontiera cu Siria.

Săptămâna trecută, forţele irakiene au recucerit oraşul Ramadi, care se afla sub controlul militanţilor SI din mai 2015.

Loading...

Citește și

  • nadia murad basee taha

    A fost torturată și abuzată sexual timp de trei luni de către extremiștii Statului Islamic. Nadia Murad Basee Taha, o tânără credincioasă Yazidi (monoteiști care cred că Dumnezeu este creatorul lumii, n.r.) în vârstă de numai 21 de ani, a trecut prin suferințe groaznice, trăind la mila teroriștilor ISIS.

  • isis sclava sexuala

    O adolescentă din Austria care a fugit în Siria pentru a se alătura militanţilor Statului Islamic, în aprilie 2014, a fost folosită drept slavă sexuală pentru terorişti. Fata voia să lupte alături de ei, însă a avut parte de un sfârşit tragic. Jihadiştii au omorât-o în bătaie.

  • isis irak

    Ultimele statistici publicate arată că peste 60 de milioane de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele și să fugă din calea războaielor sângeroase care au loc în Nordul Africii și în Orientul Mijlociu. Poveștile multor refugiați sunt absolut dramatice. Însă, o fetiță de numai 10 ani dă un exemplu întregii lumi și spune că îi iartă pe teroriștii din ISIS pentru crimele comise și pentru faptul ca ea și familia ei au ajuns să trăiască pe drumuri, în corturile pentru refugiați.

  • Gruparea ISIS a realizat un document în care spune când şi în ce condiţii pot luptătorii să violeze sclavele sexuale, "una dintre consecinţele inevitabile ale Jihadului". Documentul respectiv a fost publicat de agenţia Reuters, după ce a fost găsit într-un maldăr de acte în Siria.