13 morți și aproape 100 de răniți după erupția vulcanului Semeru din Indonezia

Ultima actualizare:

    Oameni fugind din calea cenușei care a acoperit sate întregi după erupția vulcanului Semeru din Indoneziafoto: AFP
Oameni fugind din calea cenușei care a acoperit sate întregi după erupția vulcanului Semeru din Indoneziafoto: AFP

Cel puțin 13 oameni au murit și 98 de persoane au fost rănite, iar mii au fost obligate să își părăsească locuințele după ce vulcanul Semeru, din estul provinciei Java din Indonezia a erupt sâmbătă, 2 decembrie.

Autoritățile din Indonezia au declarat că 98 de persoane au fost rănite, inclusiv două femei gravide, după ce erupția a acoperit sate cu cenușă și resturi fierbinți. Cel puțin 300 de familii au fost evacuate. Nu a fost specificat numărul persoanelor dispărut, notează cnn.com

Un voluntar a declarat că el și echipa lui de salvare au găsit trupurile a șase mineri lângă un râu din satul Curah Kobokan. Unele trupuri erau în camione, altele pe jos. Nu se știe însă dacă acești morți fac parte din cei 13 deja declarați de autorități. Voluntarul a mai adăugat că se teme ca alți mineri sau victime sunt încă prinși de lava fierbinte.

Școli, moschei și sală din sate au fost transformate în centre pentru evacuați. Oficialii au cerut ajutorul armatei, pentru că în anumite sate nu se poate ajunge, drumurile fiind blocate de noroi și copaci căzuți. Două districte din Java au fost afectate serios de erupție. Volcanic Ash Advisory Center (VAAC) din Darwin, Australia, a spus că cenuşa pare că s-a detaşat şi se deplasează spre sud-vest, deasupra Oceanului Indian. Au fost emise avertismente pentru companiile aeriene. 

Java este insula cu cea mai mare populație din Indonesia, iar pe ea se află capitala Jakarta. Muntele Semeru e cel mai mare din Java, cu o înălțime de 3.676 m și a erupt anterior în luna ianuarie. Indonezia se află pe două plăci continentale, zonă cunoscută drept Cercul de Foc al Pacificului, ceea ce duce la numeroase cutremure și erupții vulcanice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net