10.000 de copii refugiaţi, exploataţi sexual după ce au ajuns în Europa

ap_73511406159.jpg

Peste 26.000 de mii de copii au ajuns în Europa doar în 2015
foto: AP

Cel puţin 10.000 de copii refugiaţi au dispărut după ce au ajuns în Europa, iar despre mulţi se crede că au ajuns să fie folosiţi ca sclavi şi lucrători sexuali. Organizaţia Europol crede că aceşti copii au fost victimele traficanţilor de carne vie.

Anunţul a fost făcut după ce organizaţia Salvaţi Copiii a făcut un raport din care reiese că 26.000 de copii au fost obligaţi că vină în Europa doar în 2015. Brain Donald, şeful Europol, a declarat că "nu e deplasat să credem că lipsesc în jur de 10.000 de copii. Pur şi simplu nu ştim unde sunt, ce fac şi cu cine sunt". 

El a mai spus că există dovezi conform cărora unii dintre ei sunt cu reţele de traficanţi de carne vie, dar a subliniat că nu toţi copiii ar avea vreo legătură cu activităţi criminale. Donald a mai adăugat că ei nu sunt abuzaţi în "mijlocul pădurii, ci în oraşe şi zonele din jurul acestora. Aceşti copii sunt în comunităţi, iar dacă sunt abuzaţi, asta se întâmplă în acele comunităţi", conform dailymail.co.uk. 

UNICEF a completat că cel puţin 90.000 de minori neînsoţiţi au ajuns în Germania şi Suedia şi că unul din trei refugiaţi e copil. Un purtător de cuvânt al organizaţiei a declarat că, din cauza sistemului neadecvat, mulţi sunt expuşi la abuzuri şi că traficanţii vor profita de vulnerabilitatea lor. 

 

 

Loading...

Citește și

  • refugiati batuti copii stockholm suedia

    Un grup de bărbați mascați a creat haos, la Stockholm, vineri seară (29 ianuarie), după ce a luat la bătaie mai mulți refugiați, dar și alte persoane care nu păreau a fi suedezi, într-una din cele mai aglomerate gări din oraș. Atacul revoltător vine după ce asistenta socială Alexandra Mezher a fost ucisă, în timp ce intervenea într-un conflict iscat între doi imigranți.

  • O angajată a unui centru pentru refugiaţi a fost înjunghiată mortal de un adolescent de 15 ani, luni (25 ianuarie). Incidentul a avut loc în Suedia, iar autorităţile au precizat că nu este considerat un act de terorism.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1