10 ornamente de Halloween. Te învățăm cum să le faci singur

Ultima actualizare:
Ornamente de Halloween: pânză de păianjen
Ornamente de Halloween: pânză de păianjen

Dacă vrei să dai o petrecere de pomină la tine acasă, în weekendul 30-31 octombrie, Click! te învață cum să-ți confecționezi singur ornamente de Halloween. Decorațiunile fac parte din meniul complet al acestei sărbători, iar rezultatul este cu adevărat inedit. Casa ta va arăta de milioane și chiar nu trebuie să scoți din buzunar o avere.

Printre cele mai populare ornamente de Halloween se numără dovlecii sculptați, pânzele de păianjen, felinarele haioase și vârcolacii și vampirii improvizați din diferite materiale pe care le găsești deja chiar la tine acasă.

1.Ornamente de Halloween: dovleacul Jack

Dovleacul sculptat nu poate lipsi. Este unul dintre cele mai populare ornamente de Halloween și are o legendă aparte. Se spune că irlandezul Jack l-a păcălit pe Diavol să se urce într-un măr și nu i-a dat voie să se dea jos din copac până nu i-a promis că nu îl va ispiti. Vicleanul Jack a reușit și l-a lăsat pe Diavol să coboare din măr și și-a văzut de drum. După moarte, Jack nu a ajuns nici în Rai nici în Iad,din cauza vicleniei lui, dar și a promisiunii pe care i-a făcut-o Diavolul. Legenda spune că el rătăcește și acum prin lume și își luminează calea cu o gulie scobită, în care ține tăciune.

De aici vine și unul dintre cele mai populare ornamente de Halloween, dovleacul sculptat, care poate deveni o adevărată operă de artă. Aveți nevoie de câțiva dovleci, o lamă lată cu care veți decupa capacul și o lingură pentru a putea scobi semnițele.

2. Ornamente de Halloween: pânze de păianjen

Poți confecționa aceste ornamente de Halloween din sticle de plastic
Poți confecționa aceste ornamente de Halloween din sticle de plastic

Iată de ce ai nevoie pentru aceste ornamente de Halloween: ață groasă de culoare albă și neagră și un perforator. Luați o farfurie de plastic neagră căreia să îi dați găuri în părți, cu ajutorul perforatorului, de preferat sunt 10 găurele la distanțe aproximativ egală. De aici, totul devine și mai ușor: cu ața albă creați pânza de păianjen, trecând aleatoriu prin găurele.

3. Ornamente de Halloween: felinare haioase în formă de dovleac

Nu doar dovlecii sculptați pot fi ornamente de Halloween. Dacă nu vrei să stai să tai dovleci, poți opta pentru o viariantă mai simplă. Ai nevoie de câteva borcane de murături, hârtie creponată albă și portocalie, hârtie glasată neagră, lipici și lumânări. Pentru a confecționa aceste ornamente de Halloween trebuie să tăiați câteva bucăți de hârtie creponată pe care le veți lipi pe borcane. Apoi, tăiați hârtia glasată neagră în formă de ochi și gură. În interiorul borcanului veți pune lumânărelele, iar rezultatul este un felinar haios în formă de dovleac.

4. Ornamente de Halloween: vampiri din sticle de plastic

Ornamente de Halloween: abțibilduri pentru scări
Ornamente de Halloween: abțibilduri pentru scări

Reciclarea este cuvântul cheie pentru confecționarea acestor ornamente de Halloween. Ai nevoie de câteva sticle de plastic pe care le vei transforma în decorațiuni inedite. Mai ai nevoie și de cartoane colorate pe care să le tai în formă de ochi, colți, gură și alte forme în care vrei să arate vampirul tău și de lipici. Este unul dintre cele mai ușor de făcut ornamente de Halloween, iar rezultatul este cu adevărat inedit. Îți poți ruga copilașul să te ajute, iar această munca se poate transforma într-o oră educativă.

5. Ornamente de Halloween, în formă de fantome

Pentru aceste ornamente ai nevoie de: șervețele sau batiste albe, ață albă, mingi de pin pong și de un marker negru. Poziționezi bila în centrul materialului pe care l-ai ales și îl legi de jur împrejur. Poți folosi o ață moale sau o panglică pentru acest proces.

6. Ornamente de Halloween pentru scări

Aceste ornamente de Halloween sunt foarte ușor de făcut
Aceste ornamente de Halloween sunt foarte ușor de făcut

Poți decora scările casei în ornamente de Halloween, potrivit diyncrafts.com. Poți achiziționa abțibilduri în formă de șoricei și le poți lipi pe trepte. Ca să arate și mai spectaculos poți pune pe fiecare scară dovlecei și lumânărele mici.

7. Ornamente de Halloween: fantome fosforescente din baloane


    Aceste ornamente de Halloween sunt foarte ușor de făcutFoto: diyncrafts.com
Aceste ornamente de Halloween sunt foarte ușor de făcutFoto: diyncrafts.com

Aceste fantome fosforescente sunt unele dintre cele mai populare ornamente de halloween. Tot ce trebuie să faci este să te duci la cel mai apropiat magazin și să cumperi câteva baloane fosforescente, pe care mai apoi să le pictezi cu vopsea neagră.

8. Ornamente de Halloween: dovlecei pictați

Nu trebuie să scobești dovlecii pentru a face aceste ornamente de Halloween. Tot ce trebuie să faci este să îi pictezi așa cum îți dorești. În felul acesta, dovleacul nu se va strica atât de repede, iar decorațiunile tale vor dura mai multe zile.

9. Ornamente de Halloween: dovleci cu sclipici

Dacă vrei să creezi niște ornamente de Halloween mai speciale, ai nevoie doar de puțin sclipici și de 3-4 dovleci de mărimi diferite. Dacă îi pictezi cu sclipici vei obține câteva decorațiuni uimitoare, care cu siguranță vor atrage privirile tuturor.

Printre cele mai tari ornamente de Halloween se numără liliecii. Îi poți pune peste tot în casă, iar rezultatul este unul inedit. Ai nevoie de hârtie glasată neagră, o foarfecă și puțină îndemânare. Îi poți lipi în fiecare cameră a casei tale sau chiar în exterior.

Click! Mania Mobile are deja 100 de câştigători. Au rămas în joc 1.900 de premii. Citeste click.ro de pe mobil şi joacă şi tu!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net