10 lucruri pe care nu le știați despre actorul de comedie care a devenit președintele Ucrainei

volodimir_zelenski.jpg

volodimir zelenski a fost ales președintele ucrainei la 21 aprilie 2019
Volodîmîr Zelenski a câștigat alegerile prezidențiale din Ucraina la 21 aprilie, cu 73% din voturile exprimate
foto EPA

Victorie răsunătoare pentru Volodîmîr Zelenski, în vârstă de 41 de ani, în turul de scrutin din data de 21 aprilie! Actorul de comedie a câștigat alegerile cu un procentaj de peste 73% din voturile exprimate învingându-l fără drept la replică pe contracandidatul său Petro Poroșenko, în vârstă de 53 de ani. Zelenski și-a câștigat notorietatea publică imitându-l pe Poroșenko în diferite scheciuri comice difuzate la un post de televiziune național. Succesul său a fost anunțat în presa străină încă din data de 31 martie 2019, după primul tur de scrutin, când a obținut 30% din voturi. Încă cice este de fapt Zelenski ?

O întrebare stă pe buzele tuturor: cine este Volodîmîr Zelenski și care va fi poziția lui în raport cu Rusia și în legătură cu conflictul din Crimeea? Volodîmîr Zelenski, în vârstă de 41 de ani este de profesie actor și și-a anunțat candidatura la președinție în 2018, sub formă de glumă. Ulterior, a anunțat că este cât se poate de serios în legătură cu intenția de a-i lua locul lui Petro Poroșeko, miliardarul ucrainean de 53 de ani care ocupă prima poziție în stat începând din 2014.

 

Iată 10 lucruri mai puțin cunoscute despre actorul de comedie care a devenit președintele Ucrainei

  1. 1. Volodîmîr Oleksandrovici Zelenski s-a născut la 25 ianuarie 1978, în Krivoi Tog, URSS. A devenit persoană publică datorită carierei lui de comediant, scenarist și producător de televiziune.

2. Zelenski este directorul companiei de producție TV și organizatoare de evenimente publice Studia Kvartal-95.
3. La 21 aprilie 2019 a câștigat alegerile prezidențiale devenind cel de al șaptelea președinte al Ucrainei.
4. La 22 aprilie, Volodîmîr Oleksandrovici Zelenski și-a anunțat intenția de a îngropa securea războiului și să înceapă o serie de tratative cu omologul său Vladimir Putin, pe tema conflictului din Crimeea.
5. Volodîmîr Oleksandrovici Zelenski s-a născut într-o familie de evrei ucraineni. Tatăl său a fost profesor de cibernetică.
6. A petrecut câțiva ani din copilărie în Mongolia, unde tatăl lui a fost detașat cu slujba.
7. Volodîmîr Oleksandrovici Zelenski a studiat dreptul la Universitatea Națională de Economie din Kiev, dar nu a profesat niciodată ca avocat.
8. În 1997, a fondat grupul de comici amatori ”Al 95-lea j” și la scurt timp a devenit scenaristul principal al trupei. Între 1998 și 2003 trupa pleacă în turneu în fostele state sovietice și se bucură de un număr mare de admiratori.
9. Este un dansator extrem de bun. În 2006 a câștigat prima ediție televizată a emisiunii ”Dansând cu starurile”. În decembrie 2017, colegii îl roagă să înființeze un partid politic cu numele emisiunii ”Slujitorul poporului”. La 31 decembrie 2018, Zelenski își anunță candidatura pentru postul de președinte al Ucrainei.

10. Volodîmîr Oleksandrovici Zelenski este căsătorit cu Olena din anul 2003. Ei au doi copii, pe Aleksandra de 14 ani și pe Kiril de 6 anișori.

Loading...

Citește și