10 cele mai fascinante clădiri ale viitorului

turnul_scaly.jpg

zgarie-nori cladiri
Foto BrightSide.me

În fiecare an, unele state nu încetează să ne uimească prin minunile arhitectonice care ne depășesc orice limite ale imaginației. chiar și așa, în doar câteva decenii, s-ar putea să trăim în acele orașe futuristice pe care le-am văzut de-atâtea ori în filmele SF.

Brightside.me a realizat o colecție de imagini cu cele mai impresionante proiecte de clădiri sau alte structuri arhitectonice care urmează să fie realizate de cele mai bogate state ale lumii. 

Centrul Lakhta, Sankt Petersburg 

centrul_lakhta.jpg

zgarie-nori cladiri
Foto BrightSide.me

Acest zgârie-nori fantastic se dorește a fi construit în Sankt Petersburg, mai exact pe malul Golfului Finic. Arhitecții se așteaptă ca aceasta să fie cea mai înaltă clădire din Europa, chiar mai înaltă decât actualul zgârie-nori Federation, din Moscova. 

Lagunele din Dubai 

lagunele_din_dubai.jpg

zgarie-nori cladiri
Foto BrightSide.me

Este un proiect la care au participat Thompson, Ventulett, Stainback & Associates și sunt mândri să annuțe că au finalizat designul Lagunelor din Dubai. Curând, regiunea deșertică de aproape cinci kilometri pătrați va tăia răsuflarea prin noul complex arhitectonic gigant. 

Turnul Scaly, Zhuhai (China) 

turnul_scaly.jpg

zgarie-nori cladiri
Foto BrightSide.me

La intersecția a două râuri din orașul chinezesc Shihai, va fi construit un turn de observare înalt de 100 de metri. Clădirea va fi acoperită cu scări realizate din aluminiu perforat. 

Dragonii care Dansează, Seul 

dragonii_care_danseaza.jpg

zgarie-nori cladiri
Foto BrightSide.me

Acesta este ultimul din cele 15 proiecte arhitecturale care rulează în acest moment în districtul Yongsan, o regiune pentru mediul de afaceri din Seul. Proiectul constă în două turnuri  cu 88, respectiv 77 de etaje. 

Orașul fără Sfârșit, Londra 

orasul_fara_sfarsit.jpg

zgarie-nori cladiri
Foto BrightSide.me

Unul dintre cele mai neobișnuite și "naturale" proiecte arhitecturale urmează să fie realizat în Londra. Clădirea zgârie-nori va avea etajele construite pe niște așa-numit rampe situate în jurul unui atrium gol. 

Casa Infinită, Sydney 

Așa vor arăta casele viitorului. Un bloc de apartamente și restaurante de lux se plănuiește a fi construit în cel mai mare oraș din Australia, Sydney. 

Spirala Europei, Buxelles 

Acest proiect urmează a fi realizat de compania italiană Madeoffice. Numele și locul snut simbolice deoarece așa-numitul centru al Uniuii Europene se află la Bruxelles. Acest monument este menit să demonstreze legătura dintre valorile culturale ale statelor membre UE. 

Hotelul Orașul Visurilor, Macau (China) 

Acesta se dorește a fi un hotel de cinci stele construit în orașaul Macau, designul fiind conceput de legendarul arhitect Zaha Hadid. după cum sugerează și numele, va fi una dintre cele mai impresionante clădiri din lume. 

Turnul Bionic "Lava", Abu Dhabi 

Acest zgârie-nori este conceput nu doar de arhitecți, ci și de biologi. Prin colaborarea lor, au putut să   pună în practică principiile structurii copacilor și ale mecanismului lor protector. 

Orașul Bionic, Shanghai 

În acest imens oraș din China se dorește a se construi în 15 ani un turn-oraș care să găzduiască 100.000 de oameni. Această construcție este conceput potrivit principiilor arhitecturii bionice și va fi capabilă să reziste în fața incendiilor, inundațiilor, cutremurelor și uraganelor - va fi un fel de Arcă a lui Noe a timpurilor noastre.

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Loading...
 
 

Citește și

  • zgarie-nori japonia tokyo burj khalifa

    Unul dintre cele mai îndrăznețe planuri arhitecturale de viitor ale Japoniei este construirea celui mai mai înalt zgârie-nori din lume. Acesta va fi de două ori mai înalt decât actualul cel mai înalt, Burj Khalifa, din Dubai. Clădirea trebuie să răspundă noilor provocări meteorologice și migratorii.

  • alain robert spiderman cayan tower

    Francezul Alain Robert, supranumit "Spiderman", celebru pentru escaladările sale spectaculoase din mediul urban, a reuşit, duminică seară, să escaladeze, fără dispozitive de siguranţă, celebrul Cayan Tower din Dubai, cel mai înalt zgârie-nori în formă de spirală din lume.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1