Luca avea două găuri în inimioară!

Ultima actualizare:

Lacrimi şi rugăciuni! Aşa şi-au petrecut orele premergătore operaţiei Nicoleta şi Ninel Mihăilă! Doar Luca a fost vesel şi singurele momente în care devenea trist erau acelea când cerea mâncare şi nu avea voie.

„Marţi seara ne-am speriat deoarece lui Luca i s-a mai găsit la inimioară şi un orificiu atrial deschis. Domnul doctor ne-a spus că şi acesta va fi închis. Practic avea două găurele în inimă, dar noi ştiam numai de una", ne-a zis, marţi, Nicoleta.

Tot marţi, analizele au arătat că Luca are o infecţie în gât şi în nas - stafilococ auriu - dar operaţia a avut loc şi în aceste condiţii. Iar când grijile nu-i dădeau pace mamei, o asistentă din Iaşi, Ana - care de mulţi ani intră în sala de operaţii cu dr. Săndică, a liniştit-o pe Nicoleta.

"Ana este drăguţă şi vine zilnic să vadă cum e Luca. Chiar acum (ora 13.00, miercuri) ea l-a luat pe Luca în sală, deoarece cel mic este liniştit când o vede. Cam o oră va dura sedarea şi apoi anestezia. Tot de la Ana ştim că, după intervenţia chirurgicală, micuţul se va întoarce în rezervă şi nu la reanimare. El trebuie izolat de alţi copii din cauza stafilococului. Din anestezie se va trezi treptat", ne-a spus Nicoleta, înainte de operaţie.

Dacă părinţii şi-au ascuns extrem de greu emoţiile în cursul zilei de ieri, Luca a fost vesel toată dimineaţa.

"Personalul medical a fost surprins de psihicul lui bun şi că nu era deloc speriat de operaţie", ne-a spus mama.

Timp de trei ore cât a durat operaţia, Nicoleta şi Ninel au fost cosiliaţi de un psiholog care i-a învăţat cum să-şi ascundă emoţiile faţă de cel mic. La ora 17.05, părinţii au fost anunţaţi că operaţia s-a încheiat şi că totul a fost o reuşită! Înainte de închiderea ediţiei, părinţii aşteptau fericiţi să intre la Luca!

«Operaţia a fost un succes!»

"Am reuşit să remediem cele două defecte pe care le avea micuţul, cel atrial, descoperit aici, la clinică, dar şi cel ventricular. Luca va fi de acum un copil sănătos!", a spus medicul Eugen Săndică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net