Los Angeles Times: Românii nu pot face filme proaste - VIDEO

Ultima actualizare:

"În ultimii patru ani, cineaştii din mica ţară est-europeană au venit, în fiecare mai, pe Croazetă şi au eclipsat culturi ale cinematografiei mai mari, precum cea din Statele Unite ale Americii", scrie LA Times, trecând în revistă filmele româneşti care au făcut istorie la Cannes, "Moartea domnului Lăzărescu", de Cristi Puiu, "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, şi "Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu, relatează www.mediafax.ro.

Sinopsis

Filmul "Marţi, după Crăciun", de Radu Muntean, spune povestea lui Paul Hanganu, un bărbat căsătorit de zece ani cu Adriana şi care are împreună cu ea are o fetiţă de opt ani, pe nume Mara. De şase luni, Paul are o relaţie extra-conjugală cu Raluca, dentista fiicei sale.

Întâmplarea face ca, în goana după cadouri şi cea de a mulţumi pe toată lumea, bărbatul decide s-o mai ducă o dată pe Mara la dentist, înainte de Crăciun. Adrianei i se schimbă programul şi astfel, cele două femei ajung să fie în aceeaşi cameră, una lângă alta, pentru prima dată în viaţă.

A venit momentul ca Paul să ia o decizie...

"Totul sună destul de banal pentru un film de artă, dar, pentru că geniul de regizor prezintă povestea într-o manieră proaspătă, Muntean poate fi inclus în constelaţia valorilor", mai apreciază LA Times, citaţi de mediafax.ro, care subliniază că în prezentarea lui Muntean "nu există isterii de tipul «vorbelor de alint/ terms of endearment»", iar punctul culminant al filmului este "minunat de reţinut".

Cei de la LA Times menţionează că tema filmului este departe de poveştile despre comunism cu care cineaştii români au obişnuit festivalurile, mutându-se în clasa de mijloc:

"Ne temem, totuşi, că piaţa pentru asemenea filme este destul de plină de probleme, iar potenţialii cumpărători ar putea fi speriaţi. Românii, însă, vor continua să facă filme minunate, indiferent dacă noi (americanii, n.r.) le vom vedea sau nu", încheie LA Times.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net