Lilo, papagalul paznic la magazin

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cât e ziulica de lungă, Lilo, un papagal din specia Amazon, stă pe bara din preajma caselor de marcat. El este mascota magazinului sătmărean, dar şi paznicul atent ca nu cumva cineva să fure din produse.

Lilo are şase ani, iar stăpânul său, Vasile Hamza, l-a învăţat să vorbească. „Stă cocoţat pe bara dintre casele de marcat şi verifică atent coşurile cu cumpărături. Când observă ceva roşu într-un coş se apleacă şi se uită cu atenţie, de parcă ar fi un poliţist. Dacă i se pare ceva suspect, începe să strige", susţine Andrei Rusu (26 ani), patronul magazinului.

Când observă ceva suspect, Lilo dă alarma

simeon stalpnicul png

Când nu comentează de pe bară, se întreţine cu vânzătoarea. Oroszi Iudith este preferata lui.

Vezi aici VIDEO haios: Interviu cu un papagal

„Sunt singura dintre vânzătoare cu care îi place să povestească. Se aşează pe umărul meu şi îmi cere chipsuri. Le ciuguleşte dintre buze. Ştiu când e supărat sau obosit, iar atunci trebuie să-i dau mare importanţă", a declarat vânzătoarea în vârstă de 45 de ani.

Vânzătoarea Iudith este preferata lui Lilo

simeon stalpnicul png

Clienţii magazinului sunt fascinaţi de înaripata verzuie, iar unii dintre ei se duc la cumpărături cu aparatele de fotografiat şi filmat.

Citeşte şi:Papagalul chel: «Băă, eu fac legea aicea!» Cele mai haioase animale din lume, în 2009Pisicile yogine, vedete de calendarTuţi, căţelul care cumpără ziare

„Venim des la acest magazin pentru că fetiţei, Vanessa, îi place să se joace cu Lilo. Se distrează când acesta fură chitanţele şi nu vrea să le înapoieze clienţilor", spune Cristina Kalman, una dintre clientele fidele ale magazinului.

Copiii se întrec în a-i da mâncare sau a se fotografia cu el, iar Lilo îi adoră. Mâncarea preferată a papagalului este piureul de cartofi.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net