Liga lu’ Mitică face audienţă tot mai mică

Citeste tot despre: 

Turul Ligii I la fotbal din această toamnă a suferit o pierdere de 10% a numărului de telespectatori în mediul urban faţă de anul trecut. Pentru că cele mai tari meciuri ale Ligii I s-au mutat de la Antena 1 la  Digi Sport, fotbalul intern a pierdut din vizibilitate.

În turul Ligii I la fotbal, Antena 1, Digi Sport şi GSP TV au difuzat 153 de meciuri în direct. Acestea au fost urmărite, la nivel urban, în medie de 224.000 de telespectatori pe minut (2,13% rating). Această audienţă este cu 10% mai mică decât cea înregistrată de meciurile turului din 2009.

Principala cauză a pierderii de audienţă este trecerea primei opţiuni (cel mai tare meci din fiecare etapă) de la Antena 1, canal cu o acoperire 100% în mediul urban, la Digi Sport, post care este disponibil doar pe reţeaua de cablu RCS&RDS şi pe platforma Digi TV, cu o penetrare de 40%.

Dinamo - Steaua, rating redus

Audienţa derby-ului de tradiţie, Dinamo - Steaua, a avut de suferit fiind transmis pe Digi Sport. Dacă anul trecut, confruntarea a fost urmărită pe Antena 1 de o medie de 1,68 milioane de telespectatori pe minut, în acest tur, pe Digi Sport, partida a fost urmărită de doar 736.000 de orăşeni. O cădere catastrofală!

Un alt derby care a avut de suferit a fost Rapid - Steaua, care în acest sezon a fost urmărit în medie de 550.000 de orăşeni pe Digi Sport. În urmă cu un an, pe Antena 1, confruntarea dintre cele două grupări a avut 1,12 milioane de telespectatori.

Doar un singur meci, CFR Cluj - Dinamo (Antena 1), a depăşit graniţa milionului de telespectatori. Anul trecut, numai puţin de 12 partide au fost „milionare".    

Vezi topul celor mai vizionate meciuri din Liga I (tur) pe adevarul.ro

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1