Leul se apreciază în raport cu euro - 4,2613 lei/euro

Citeste tot despre: 

Moneda naţională a continuat să se aprecieze în raport cu euro pe piaţa interbancară, astfel că BNR a afişat un curs de schimb de 4,2613 lei/euro, cu 4,35 bani sub nivelul de vineri. Cu toate acestea, dealerii nu exclud intervenţia indirectă a BNR.

În sesiunea de vineri, banca centrală a anunţat un curs de referinţă de 4,3048 lei/euro, informează Mediafax.

În raport cu dolarul american, BNR a afişat un curs de schimb de 3,4001 lei/dolar, cu 4,13 bani mai mic decât cel anterior, de 3,4414 lei/dolar.

Leul s-a apreciat încă din debutul şedinţei interbancare de luni, iar cotaţiile au coborât spre 4,28 lei/euro după prima oră de tranzacţionare, încrederea jucătorilor în moneda naţională fiind susţinută de decizia FMI de a eliberara cea de-a cincea tranşă din împrumutul pentru România, dar şi de un sentiment pozitiv din regiune.

Ulterior, cotaţiile au coborât treptat, până la un minim de 4,2615 lei/euro, iar dealerii nu exclud intervenţia indirectă a BNR în favoarea leului.

Board-ul FMI a aprobat, vineri, a patra revizuire a acordului stand-by cu România, astfel că va elibera cea de-a cincea tranşă din împrumut, în valoare de aproximativ 900 milioane de euro, banii urmând să intre cel mai probabil luni, 5 iulie, în contul Băncii Naţionale a României.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1