Legea picnicului ar putea fi pusă în aplicare de Elena Udrea

Ultima actualizare:

"Asociaţia Green Revolution a lucrat cu specialişti din Ministerul Mediului şi cu o firmă de avocatură pentru a realiza o lege simplă, uşor de aplicat şi de înţeles, astfel încât oamenii să ştie ce au voie şi ce nu atunci când ies la picnic.

Vor fi interzise activităţile de picnic în aer liber, cu excepţia zonelor amenajate sau indicate

Potrivit proiectului, consiliile locale care au în grijă spaţiile verzi vor trebui să amenajeze zone specifice pentru picnic, îngrădite, dotate cu puncte de colectare selectivă, toalete ecologice, locuri speciale pentru foc, fie delimitate cu pietriş, fie echipate cu grătare, precum şi locuri de parcare. Acestea vor trebui şi păzite, a mai spus reprezentantul ONG.

"Am creat un cadru simplu, astfel încât să nu mai vedem munţi de gunoaie pe orice colţ de munte, la marginea pădurilor sau pe lângă ape. Cetăţenii vor şti, de asemenea, că nu au voie să se spele în râuri sau lacuri cu pastă de dinţi, detergent sau şampon şi nici că nu pot spăla vesela în apă", a adăugat Belciug, precizând că, deşi probabil legea nu va produce efecte imediate, ea ar trebui să-i înveţe pe români să nu mai distrugă mediul.

Legea picnicului ar putea fi pusă în aplicare de ministrul interimar al Mediului, Elena Udrea, care a declarat vineri, la preluarea mandatului, că va continua proiectele aflate în derulare.

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net