Legea picnicului ar putea fi pusă în aplicare de Elena Udrea

Românii nu vor mai avea voie să facă grătare lângă bloc sau pe zone verzi neautorizate şi neamenajate în acest scop, potrivit proiectului Legii picnicului, care ar putea fi lansat în zilele următoare de Ministerul Mediului, a declarat pentru NewsIn unul dintre iniţiatori.

"Asociaţia Green Revolution a lucrat cu specialişti din Ministerul Mediului şi cu o firmă de avocatură pentru a realiza o lege simplă, uşor de aplicat şi de înţeles, astfel încât oamenii să ştie ce au voie şi ce nu atunci când ies la picnic.

Vor fi interzise activităţile de picnic în aer liber, cu excepţia zonelor amenajate sau indicate
", a spus pentru NewsIn directorul de programe al organizaţiei de mediu, Cornel Belciug.

Potrivit proiectului, consiliile locale care au în grijă spaţiile verzi vor trebui să amenajeze zone specifice pentru picnic, îngrădite, dotate cu puncte de colectare selectivă, toalete ecologice, locuri speciale pentru foc, fie delimitate cu pietriş, fie echipate cu grătare, precum şi locuri de parcare. Acestea vor trebui şi păzite, a mai spus reprezentantul ONG.

"Am creat un cadru simplu, astfel încât să nu mai vedem munţi de gunoaie pe orice colţ de munte, la marginea pădurilor sau pe lângă ape. Cetăţenii vor şti, de asemenea, că nu au voie să se spele în râuri sau lacuri cu pastă de dinţi, detergent sau şampon şi nici că nu pot spăla vesela în apă", a adăugat Belciug, precizând că, deşi probabil legea nu va produce efecte imediate, ea ar trebui să-i înveţe pe români să nu mai distrugă mediul.

Legea picnicului ar putea fi pusă în aplicare de ministrul interimar al Mediului, Elena Udrea, care a declarat vineri, la preluarea mandatului, că va continua proiectele aflate în derulare.

Loading...