Lefter după Sărbători? Click! îţi dă 5 soluţii

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sărbătorile au trecut, banii au dispărut în distracţie, mâncare, vacanţă. Nu ştii cum ai putea să îţi redresezi bugetul? Sfaturile de mai jos îţi vor fi folositoare.

Stabileşte o listă de priorităţi!

Mai întâi plăteşte-ţi ratele şi facturile la utilităţi. Consideră asta ca prioritatea 0 a lunii. O întârziere de câteva zile a ratelor te poate aduce în baza de date a rău-platnicilor.

Redu lista de cumpărături!

După ce ai golit rafturile magazinelor înainte de Sărbători, probabil încă ţi-au mai rămas alimente dar şi produse de uz casnic de care te poţi folosi acum.

Scurtează-ţi lista de cumpărături achiziţionând numai ceea ce îţi este strict necesar. Pune mai întâi totul pe o coală de hârtie!

Cumpără produse vrac sau din magazinele de discount, care sunt mult mai accesibile ca preţ şi vei vedea că vei obţine economii substanţiale.

Caută preţurile cele mai mici!

Dacă ai neapărată nevoie de o anumită piesă vestimentară îndreptă-te către magazinele de renume, dar nu la hainele cu preţuri foarte mari, mai degrabă încearcă-le reducerile promoţionale!

Poţi găsi lucruri interesante şi în bazare sau în magazinele micuţe de haine pe care le găseşti peste tot.

De asemenea, magazinele second-hand reprezintă o alternativă. Poţi găsi lucruri foarte drăguţe acolo şi la un preţ mult mai mic decât în magazinele de specialitate.

Atenţie la consumul casnic!

Încearcă să limitezi consumul de energie electrică şi gaze şi, în primul rând, vorbeşte mai puţin la telefon. Cu siguranţă se va vedea diferenţa în facturile următoare.

Rezervă salvatoare!

Nu uita să pui bani deoparte pentru cheltuielile neprevăzute. Nu se ştie niciodată când vei avea nevoie imediată de o sumă de bani, aşa că fă-ţi o rezervă la care să apelezi.

«Cu ăştia trăim până la leafă»

Sergiu Partenie, 33 ani, inginer: "Nu am cheltuit exagerat, cum făceam în anii precedenţi. Cam 400 de lei sunt banii pe care i-am pus la bătaie pentru Sărbătorile astea. De rămas, mi-au rămas cam 550, 600".

simeon stalpnicul png

Petre Stelian, 30 ani, şofer: "Am cheltuit de Revelion în jur de 6 milioane lei vechi. Am fost cu nişte prieteni la o cunoştinţă comună acasă. Ne-a costat cam 200 de lei de căciulă. Acum strâng din dinţi până la leafă".

simeon stalpnicul png

Mihaela, 57 ani, pensionar: "Am o pensie prăpădită de 5,2 milioane lei vechi şi pe toată am pus-o la bătaie de Sărăbătorile astea. Ba le-am mai dat şi copiilor ceva bani, aşa că nu mai am un şfanţ acum".

simeon stalpnicul png

Daniela, 43 ani, Vrancea: "Am petrecut Sărbătorile la mama în Bucureşti. N-am cheltuit mare lucru, decât banii pe bilet de acasă din Vrancea până aici şi câteva cadouri pentru ai mei. Una peste alta să tot fie vreo 300 de lei. Am vrut să fiu cât mai chivernisită că vin vremuri grele şi e bine să ai un ban pus deoparte".

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net