Le-a împuşcat ca să nu le lase averea

Citeste tot despre: 

Ancheta procurorilor doljeni desluşeşte încet-încet misterul măcelului produs miercuri dimineaţă de fostul şef de poliţie craiovean, Nelu Gruia. Deşi iniţial credeau că bărbatul şi-a împuşcat soţia şi fiica în urma unui conflict spontan, ieri poliţiştii au ajuns la concluzia că totul fusese premeditat.

Citeşte şi:

Fiica fostului poliţist: «Tata m-a împuşcat pe mine şi pe mama»

Familia poliţistului ucigaş «poza» în familia perfectă! FOTO

Un fost poliţist din Dolj şi-a împuşcat soţia şi fiica, apoi s-a sinucis! FOTO

Surse judiciare au spus că, în urmă cu două săptămâni, Nelu Gruia a mers la un magazin din Craiova să vândă două arme de vânătoare şi un pistol Glock. Luni dimineaţă însă, acesta s-a răzgândit: a mers şi a cerut să îi fie înapoiat pistolul, pe motiv că nu se poate despărţi de el.

Două zile mai târziu, a folosit arma pentru a-şi executa soţia şi fiica, apoi s-a sinucis. „Faptul că a lăsat un bilet în care a scris cine să se ocupe de băiatul lui arată clar că a ştiut ce face. Nu cred că a comis crima din cauza unui şoc emoţional", a spus psihologul Mihail Jianu.

Din primele verificări, anchetatorii au stabilit că Ion şi Carmen Gruia, divorţaţi din luna februarie, s-au certat în dimineaţa în care a avut loc tragedia.

Poliţistul nu era de acord cu partajul şi îşi dorea să îi lase toată averea fiului său. Fostul poliţist insista asupra femeii, pentru ca aceasta să semneze un act prin care renunţa la partea ei din bunurile cuplului.

Nelu Gruia era văzut de colegii lui ca fiind o persoană răzbunătoare, spun surse din poliţie. Imediat după ce s-a pensionat, acesta le-a cerut foştilor colegi să îl angajeze pe fiul său în poliţie.

În momentul în care a fost refuzat, a jurat că se va răzbuna pe ei. A acuzat un poliţist că a luat 5.000 de euro mită, însă acuzaţiile nu au fost dovedite. Preotul amintit în scrisoarea-testament a poliţistului este aşteptat la Craiova pentru a îndeplini ultima dorinţă a lui Nelu Gruia: să-l ia în grijă pe fiul surdomut.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1